Eurooppa Politiikka

Tanskan entinen maahanmuuttoministeri saattaa joutua oikeuteen, koska erotti lapsimorsiamet aikuisista aviomiehistä

Kuva Pixabay.

Eräiden lakimiesten mielestä entinen maahanmuutto- ja integraatioministeri Inger Støjberg syyllistyi rikokseen määrätessään lapsimorsiamet erotettavaksi aikuisista aviomiehistään.

Inger Støjberg (Venstre) toimi Tanskan maahanmuutto- ja integraatioministerinä vuosina 2015-2019. Tehtävässään hän joutui erottamaan 23 pariskuntaa, joissa toinen osapuoli oli Tanskan lakien mukaan aikuinen, toinen lapsi.

Kaksi lakimiestä, Anne Birgitte Gammelfjord ja Jon Lauritzen esittelivät Tanskan parlamentille (Folketing) raportin, jonka perusteella Støjberg saattaisi joutua oikeuteen toimistaan.

Syytteet saattaisivat koskea tapausten kaikki osapuolia, toisistaan erotettuja pariskuntia mutta myös entistä ministeri Støjbergiä, joka oli ollut lapsimorsianasiassa aktiivinen vuodesta 2016 alkaen.

Støjberg saattaa joutua syytteeseen siitä, että hän määräsi 23 tapauksessa lapsimorsiamen erotettavaksi aikuisesta aviomiehestään. Lakimiesten mielestä tämä toimenpide oli laiton, ja tästä Støjberg voitaisiin asettaa syytteeseen ja tuomita.

Støjberg on ollut lapsimorsianasiassa maahanmuuttoaktivistien kohteena vuodesta 2016 alkaen.

Folketing joutuu äänestämään asiasta. Sosiaalidemokraatit, Venstre ja konservatiivit eivät ole vielä päättäneet kannastaan. Viisi muuta puoluetta, mukaan lukien sosiaaliliberaali puolue, sosialistinen kansanpuolue ja liberaali liitto, ovat sanoneet haluavansa Støjbergille syytteet.

Massamaahanmuuttovastainen Tanskan kansanpuolue (DF) vastustaa entisen ministerin syytteeseen asettamista. Samalla kannalla on Uusi oikeisto (Nye Borgerlige), jonka johtaja Pernille Vermund totesi: ”Meille on ehdottoman tärkeää, ettei yksikään todistaja ole sanonut, että [Støjberg] käski heidän tehdä jotain laitonta. ”

Lähde Breitbart.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit