Eurooppa Maahanmuutto

Tanskan hallitus vaatii maahanmuuttajia kättelemään saadakseen kansalaisuuden

Kuva Freestockphotos.

Tanskalaisen lakiehdotuksen mukaan maahanmuuttajan tulee kätellä kuntansa kunnanjohtajaa sekä allekirjoittaa lausunto missä hän lupaa noudattavansa Tanskan lakeja. Kieltäytyessään maahanmuuttaja jää ilman kansalaisuutta.

Islamin sääntöjen mukaan on syntiä, jos musliminainen kättelee miestä. Tällaista ei Tanskan hallitus aio katsella. Tanskassa pätevät Tanskan lait ja käytöstavat.

SR Ekot kertoo, että Tanskan hallitus ehdottaa lakia, jonka mukaan maahanmuuttajille järjestetään tilaisuus, missä heidän tulee kätellä kunnanjohtajaa ja allekirjoittaa sopimus, missä he lupaavat kunnioittaa Tanskan lakeja. Kieltäytyjät eivät saa Tanskan kansalaisuutta.

Kaikki kunnanjohtajat eivät kuitenkaan aio noudattaa lakia.

– Ei ole kovin liberaalia pakottaa ihmiset toimimaan siten, jos he tulevat kulttuureista, missä tervehditään eri lailla, sanoo kunnanjohtaja John Schmidt Andersen.

Tanskan maahanmuutto- ja integraatioministeri Inger Støjberg (Venstre) ei aio kuitenkaan muuttaa lakiehdotusta. Hänen mukaansa kättely symbolisoi, että maahanmuuttaja kunnioittaa Tanskan arvoja. Hän myös olettaa kaikkien kunnanjohtajien noudattavan lakia.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit