Eurooppa Maahanmuutto

Tanskan kansanpuolue: Ei enää turvapaikkahakemuksia Tanskaan

Kristian Thulesen. Kuva News Öresund / Flickr / CC BY 3.0

Tanskan kansanpuolue haluaa lopettaa turvapaikanhaun Tanskasta kokonaan.

DR kertoo, että Tanskan kansanpuolue (Dansk Folkeparti, DF) haluaa lopettaa turvapaikanhakijoiden vastaanoton kokonaan viideksi vuodeksi. Jatkossa Tanskan alueella turvapaikkaa ei voisi hakea lainkaan. Tanskan toiseksi suurimman puolueen mukaan esimerkiksi Saksasta ja Ruotsista saapuvat turvapaikanhakijat tulee käännyttää takaisin.

Puolue on ottanut esikuvan Australian maahanmuuttopolitiikasta.

– Haluamme, että Tanskasta ei haeta suoraan turvapaikkaa. Tämä merkitsee sitä, että jos saapuu Tanskaan turvallisesta maasta kuten Saksasta, tulijalle kerrotaan, että turvapaikkaa tulee hakea Saksasta, puolueen johtaja Kristian Thulesen sanoo.

Näin puolueen mukaan on mahdollista lopettaa vuosittaisen 4 000 turvapaikanhakijan saapuminen maahan. Samalla Tanska säästäisi 2 miljardia kruunua vuosittain. Tästä säästöstä 1,5 miljardia kruunua ohjattaisiin pienituloisille tanskalaisille eläkeläisille. Loput käytettäisiin turvapaikanhakijoita vastaanottavien maiden tukemiseen.

Thulesen uskoo, että turvapaikanhakijoiden virta tyrehtyy vasta, kun Tanska antaa ulospäin viestin siitä, että maahan pyrkivät turvapaikanhakijat palautetaan. Hänen mukaansa kaavailu on Schengen- ja Dublin-sopimusten mukainen.

  • 1.3K
    Shares