Eurooppa Politiikka

Tanskan Kansanpuolue suhtautuu myönteisesti maan EU- eroon


EU-kriittisen Tanskan Kansanpuolueen (DF, Dansk Folkeparti) johtajat tapasivat brittiläisen UK:n Itsenäisyyspuolueen (UKIP, UK Independence Party) entisen johtajan Nigel Faragen Kööpenhaminassa keskiviikkona ja kertoivat, että puolue harkitsee tukevansa kansanäänestyksen järjestämistä Tanskan EU-jäsenyydestä.

DF-veteraani Søren Espersen, puolueen ulkomaanasioiden tiedottaja sanoi, että Brexitin eteneminen määrittelee sen, lähteekö DF tukemaan Tanskan EU-eroa.

Espersen
Søren Espersen

”Odotan mielenkiinnolla, mikä Britannian neuvotteluiden tulos tulee olemaan. Jos ne päättyvät järkevään lopputulokseen, meidänkin pitäisi aloittaa prosessi, mutta siinä tilanteessa emme ole vielä,” hän kertoi.

Espersen lisäsi, että Tanskan tulisi tukea Britanniaa täysin sen neuvotteluissa EU:n kanssa. ”Tahtoisimme todellakin vaikuttaa siihen, että Britannia saisi niin hyvät ehdot neuvoteltua kuin mahdollista. Britanniaa ei saa rangaista sen päätöksestä. Meidän pitäisi auttaa heitä koko prosessin ajan,” hän sanoi.

Peter Skaarup
Peter Skaarup

Espersen ja puolueen ryhmänjohtaja Peter Skaarup tapasivat Faragen Christiansborgissa, missä entinen UKIP-johtaja ilmaisi toiveensa siitä, että Tanska seuraisi Britanniaa ulos EU:sta.

”On vain ajan kysymys, kun Tanska lähtee EU:sta,” Farage sanoi. Hän sanoi myös, että ei ollut tapaamisessa allekirjoittamassa manifestia DF:n kanssa, vaan keskustelemassa, mitä yhteistä heillä on.

Entinen Britannian EU-vastaisen puolueen johtaja oli Kööpenhaminassa puhumassa Xchange 2016 -konferenssissa, joka on kerännyt median johtajia ympäri maailmaa keskustelemaan journalismin tulevaisuudesta. Farage kertoi yleisölle, että 2016 on ollut ”poliittisen vallankumouksen vuosi, tulokkaiden vuosi”.

”Kansallisvaltioiden demokratia on puhjennut. Se on tarttuva tauti, ja se tulee pyyhkäisemään yli koko läntisen Euroopan”, hän sanoi.

Tanskan kansanpuolue on Tanskan toiseksi suurin parlamenttipuolue sosiaalidemokraattien jälkeen. Puolueen puheenjohtaja vuodesta 2012 alkaen on ollut Kristian Thulesen Dahl.

TheLocal.dk

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit