Eurooppa Maahanmuutto

Tanskan maahanmuutto- ja integraatioministeri evakuoitiin maastapoistamiskeskuksesta

Kuva Youtube.

Tanskan maahanmuutto- ja integraatioministeri jouduttiin kiireisesti evakuoimaan Sjælsmarkin maastapoistamiskeskuksesta tilanteen eskaloiduttua.

Ministeri Inger Støjberg oli vierailulla Sjælsmarkin maastapoistamiskeskuksessa osana 21 Søndag -ohjelman kuvauksia. Turvamiehet saattoivat hänet pikaisesti pois paikalta tilanteen alettua eskaloitumaan.

Ministeri ei kuitenkaan loukkaantunut perjantaina sattuneessa tilanteessa.

– Kun tulimme ulos keskuksesta vierailun päätyttyä, ilmapiiri muuttui aggressiiviseksi. Asujaimistoa alkoi kerääntymään ministerin ympärille, toimittaja Martin Torpe kertoi.

Noin 40 ihmisen joukko kerääntyi keskuksen ulkopuolelle ministerin ollessa sisällä.

– Jotkut huutelivat ministerille ja ottivat hänestä kiinni. Hänet saatettiin pikaisesti autolle. Seuraavaksi ihmisjoukko piiritti ministerin auton ja yritti estää häntä poistumasta paikalta. Eräs nainen heittäytyi auton konepellille auton ollessa liikkeellä, Torpe kertoi ja jatkoi, että tilanne eskaloitui erittäin nopeasti.

Toimittaja Olav Hergel kuvasi tilannetta uhkaavaksi. Hänen mukaansa yhtenä syynä tilanteen eskaloitumiseen oli se, että ministeri puhutti vain yhtä perhettä, joka mahdollisesti on saamassa turvapaikan Tanskasta.

Tanskassa on kaksi maastapoistamiskeskusta, joista toinen on Sjælsmark. Toinen sijaitsee Kærshovedgårdissa.

Støjberg kiitteli Facebook-päivityksessään turvallisuushenkilöstöä ja kuljettajaansa heidän ripeästä toiminnastaan tilanteessa.

– Ilman teitä tilanne olisi voinut päättyä tosi ikävästi, hän kirjoitti.

Alla DR:n (Danmarks Radio) video tapahtumapaikalta:

The Local.dk

Uutinen päivitetty 4.11 klo 14:41 – lisätty video

  • 118
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset