Eurooppa Kulttuuri

Tanskan maahanmuuttoministeri: ”Muslimien tulisi ottaa lomaa Ramadanin ajaksi”

Tanskan maahanmuutto- ja integraatioministeri Inger Støjberg
Tanskan maahanmuutto- ja integraatioministeri Inger Støjberg on esittänyt, että paastoavien muslimien tulisi ottaa lomaa Ramadanin ajaksi, koska puolikuntoiset työntekijät voivat aiheuttaa vaaratilanteita. Työntekijäjärjestöjen ja linja-autoyrittäjien mielestä paastoavan työntekijän on mahdollista tehdä työnsä yhtä hyvin kuin muutkin eivätkä riskit eivät kasva paastoamisen takia.

Tanskan ministeri Støjberg kävi vierailulla Wienissä. Hän esitti aiemmin viikolla mielipiteensä Ramadanista ja sen työelämälle aiheuttamista riskeistä. Hänen mielestään 18 tunnin päivittäinen paasto saattaa vaarantaa esimerkiksi linja-autonkuljettajan työsuorituksen kautta useita ihmisiä.

Maahanmuuttokriittisistä lausunnoistaan tunnettu ministeri kirjoitti maantaina:

– Minä todellakin uskon, että muslimien tulisi harkita nykyaikaisissa yhteiskunnissa, kuten Tanskassa, millaisia seurauksia Ramadanin vietosta seuraa. Paastoaminen saattaa vaikuttaa tuottavuuteen ja turvallisuuteen. En halua viedä Tanskassa asuvilta muslimeilta oikeutta harjoittaa uskontoaan, mutta haluaisin johdatella heitä ottamaan lomaa Ramadanin ajaksi, kirjoitti ministeri.

”Ramadan ei ole ongelma”

Tanskan linja-autonkuljettajien ammattiliiton mukaan Ramadan ei muodosta mitään ongelmia.

– Suurempi ongelma on se, että maahanmuuttoministeri yrittää luoda ongelmia, kertoo liiton tiedottaja Berlingske-lehdelle.

– Linja-autot ovat turvallisia, myös Ramadanin aikana. Tämän voin taata, kertoo liikennöitsijä Arriva:n tiedottaja. – Tähän mennessä ei Ramadanin aikana ole ollut yhtään onnettomuutta.

Lähde: Die Presse

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit