Eurooppa Politiikka

Tanskan maahanmuuttoministeri Støjberg: ”Emme ota vuotuista kiintiöpakolaismäärää tänäkään vuonna”

Inger Støjberg. Kuva Wikimedia Commons.

Kun Suomen pääministeri puhuu kiintiöpakolaisten määrän nostamisesta niin Tanskassa puhaltavat aivan erilaiset tuulet. Tanskan maahanmuuttoministeri Inger Støjberg kertoo, että Tanska ei ota vastaan vuotuista 500 kiintiöpakolaistaan.

– Tanska tarvitsee hengitystilaa, Inger Støjberg sanoo. – Tanskaan on tullut viime vuosien aikana niin paljon turvapaikanhakijoita, että heidän integroimisessaan on suuria haasteita.

Tanskan kiintiöpakolaisten määrä olisi ollut 500 henkilöä vuodessa, mutta Tanska päätti olla ottamatta kiintiöpakolaisia jo toisena vuotena peräjälkeen.

Pakolaisten maahanauttamisen sijaan Inger Støjberg on tehnyt lakiesityksen, jonka mukaan aina kulloinkin istuva integraatioministeri saisi päättää vuosikohtaisesti, otetaanko kiintiöpakolaisia vai ei ja paljonko heitä otetaan. Tanska on muutenkin kiristänyt muutaman vuoden sisällä pakolaispolitiikkaansa merkittävästi. Kun vuonna 2015 maahan virtasi 21 316 turvapaikanhakijaa, niin vuonna 2016 heitä oli 6 266, ja 2017 heinäkuun loppuun mennessä enää 1 918 henkeä.

Asiasta kirjoitti mm. tanskalainen Berlinske.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa