Eurooppa Maahanmuutto

Tanskan maahanmuuttoministeri: Tanskasta on tullut vähemmän liberaali maa maahanmuuton takia

Kuva Jordi Bernabeu Farrús / Flickr / CC BY 2.0

Tanskan maahanmuutto- ja integraatioministeri sanoo, että maahanmuutto on jättänyt pysyvän jäljen maan poliittiseen järjestelmään ja lainsäädäntöön.

Sosiaalidemokraatti Mattias Tesfaye, itsekin maahanmuuttotaustainen, kertoi Weekendavisenin haastattelussa, että maahanmuutto on tehnyt Tanskasta vähemmän vapaan yhteiskunnan.

– Maahanmuutto on tehnyt Tanskasta vähemmän liberaalin maan. Siitä ei kannata kiistellä. Jos meillä ei olisi ollut maahanmuuttoa 50 vuoden aikana, lainsäädäntömme olisi liberaalimpi nykyään, Tesfaye sanoi.

Maahanmuutto on Tesfayen mukaan jättänyt pysyvän jäljen Tanskan poliittiseen järjestelmään. Valtio on ottanut isomman osan ihmisten elämästä halintaansa.

– Mitä enemmän maahanmuuttoa, sitä voimakkaampi valtion säännöstely vaaditaan, ja tämä koskettaa kaikkia, ministeri totesi.

Maahanmuutolla ja vieraiden kulttuurien kuten islamin tulolla on ollut kielteinen vaikutus myös Tanskan koulujärjestelmään. Tanskassa on havaittu, että länsimaiden ulkopuolelta saapuvat keskittyvät kunnallisiin kouluihin, ja tämä lisää eriytymistä, sillä alkuperäiset tanskalaiset hakeutuvat sitten yksityiskouluihin.

– Olen itse keskustellut useiden nuorten kanssa, ja he sanovat, että etninen koostumus on syy heidän kouluvalinnalleen, ministeri kertoo.

Tesfayen mielestä Tanska ei maahanmuuton vuoksi tule enää olemaan sama liberaali maa jollainen se oli 30 vuotta sitten.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa