Eurooppa

Tanskan muslimit: ”Islamin kritisointi tulisi kieltää lailla” – Integraatioministeri: ”Lähtekää Tanskasta”

Kuva Jordi Bernabeu Farrús / Flickr / CC BY 2.0

Tanskan oikeusministeriön raportti Ilmaisunvapaus Tanskassa (Ytringsfrihed i Danmark) osoittaa, että 76 prosenttia muslimimaista muuttaneista ja heidän jälkeläisistään uskoo, että islamin arvostelu tulisi kieltää lailla. Ulko- ja integraatioministeri Tesfaye kehottaa maahanmuuttajia omaksumaan Tanskan arvot tai lähtemään maasta.

Jyllands Posten -lehti kertoo, että oikeusministeriön raportista huolestunut Tanskan ulko- ja integraatioministeri, sosiaalidemokraatti Mattias Tesfaye vaatii maahanmuuttajia lähtemään maasta, jos nämä eivät halua kunnioittaa ilmaisunvapautta ja Tanskan arvoja.

– Jotkut ovat tulleet Tanskaan vaurautemme ja turvallisuutemme vuoksi, mutta eivät ole havainneet, että ne perustuvat tiettyihin vapauksiin kuten sananvapauteen.

Tesfayen mukaan Tanskan yhteiskunta pohjautuu oikeuteen kritisoida. Kukaan ei voi välttyä arvostelulta.

– Voimme kritisoida poliitikkoja, uskontoa ja kaikenlaisia valtaa pitäviä. Kukaan ei välttyä kritiikiltä. Niissä maissa, joissa ei ole tätä oikeutta, menee huonosti.

Ministeri ei kuitenkaan ole yllättynyt oikeusministeriön raportista. Vuosien mittaan on tullut selväksi, että yhdestä kulttuurista saapuneiden ihmisten juurruttaminen toiseen on uskomattoman vaikeaa.

– Siksi käymme vuosikymmenen mittaista taistelua arvojemme puolesta, mitä emme varmaankaan aavistaneet avatessamme rajat 60-luvun lopulla. Nykyään voimme vain todeta, että tehtävä on paljon mittavampi ja tärkeämpi kuin osasimme tuolloin kuvitella.

Ministeri Tesfaye uskoo, että Tanskan tulee saada maahanmuuttajat jättämään entiset arvonsa ja omaksumaan Tanskan arvot.

– Meidän täytyy voittaa taistelu varmistamalla, että virtaus näistä maista ei ole liian suuri. Ja saamalla uudet sukupolvet kääntymään demokratian puolelle.

Ministeri Tesfaye varoittaa maahanmuuttajayhteisöjä ”sosiaalisen kontrollin” vastaisista laeista ja kehottaa maahanmuuttajia lähtemään Tanskasta, jos he eivät halua kunnioittaa Tanskan arvoja.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit