Eurooppa Maahanmuutto

Tanskan pääministeri: ”Tietysti syyrialaiset lähetetään kotiin”

Mette Frederiksen. Kuva Arbeiderpartiet / Flickr / CC BY-ND 2.0

Satojen syyrialaisten Tanskassa oleilevien pakolaisten oleskeluluvat perutaan ja heidät lähetetään takaisin Syyriaan lähikuukausina. Näin sanoi pääministeri Mette Frederiksen (S) Folketingissa.

Tanska on arvioinut, että useat Syyrian pääkaupungin alueet ovat riittävän turvallisia, jotta pakolaiset voivat palata kotiin. Siksi näiltä alueilta lähteneiden syyrialaisten oleskeluluvat perutaan.

Tanskan kansanpuolueen puheenjohtaja Kristian Thulesen Dahl kysyi, suostuuko pääministeri pakolaisten lähettämiseen takaisin, jos heidän kotimaataan pidetään turvallisena.

– Olen täysin samaa mieltä analyysistä. Ja mielestäni se on yhtä loogista kuin itsestään selvää, vastasi sosiaalidemokraattien johtaja ja pääministeri Mette Frederiksen.

– Jos olet pakolainen, se johtuu siitä, että tarvitset suojelua. Ja jos tämä tarve katoaa, koska sinua ei vainota tai yleiset olosuhteet eivät edellytä suojelua, sinun on tietysti palattava maahan, josta tulet, hän sanoi.

Frederiksenin mukaan kotimaahansa palaavat pakolaiset voivat käyttää Tanskassa saatua koulutusta ja taitoja kotimaansa rakentamiseen.

– Sen olisi pitänyt olla alusta lähtien Tanskan pakolaispolitiikan perusta.

Liberaalin Venstre-puolueen johtaja Jakob Elleman-Jensen antoi tukensa syyrialaisten kotiinpaluulle. Hän sanoi jo edellisen hallituksen keskustelleen asiasta ja sopineen periaatteesta.

– Sääntöjä on noudatettava, ja meidän tulee seistä periaatteen takana. Olimme siitä tuolloin samaa mieltä ja olemme edelleen.

Tammikuussa pääministeri Mette Frederiksen sanoi haluavansa Tanskaan täsmälleen nolla turvapaikanhakijaa.

– Se on tavoitteemme. Emme tietenkään voi antaa siitä lupausta, pääministeri sanoi.

– Emme voi antaa lupausta nollasta turvapaikanhakijasta, mutta meillä on visio, joka meillä oli myös ennen vaaleja, nimittäin haluamme uuden turvapaikkajärjestelmän, ja teemme siis kaikkemme sen eteen, pääministeri korosti.

Lähteet Jyllands Posten, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit