Eurooppa Maahanmuutto

Tanskan pääministeri uudenvuoden puheessaan: Ghetot tulee hajottaa ja ihmiset sijoittaa uudelleen

Lars Løkke Rasmussen. Kuva Johannes Jansson / Wikimedia Commons / CC BY 2.5 DK
Tanskan pääministeri sanoi uudenvuoden puheessaan, että syrjäytyneiden lähiöiden ”sosiaalinen kontrolli” ei saa varjostaa Tanskan lakeja ja normeja.

Toisin kuin muut lännen EU-johtajat, Tanskan pääministeri Lars Løkke Rasmussen nosti esille maahanmuuttoon liittyvät ongelmat uudenvuoden puheessaan.

Meidän täytyy katkaista ghetoissa elävien sukupolvien ketju. Lapsella on vain yksi lapsuus. Sitä ei saa hukata.

Kaikkialla maassamme on rinnakkaisyhteiskuntia … Tarkoitan lähiöitä, missä teini-ikäisiä pakotetaan naimisiin sellaisten kanssa, joita he eivät rakasta; missä naisia pidetään vähempiarvoisina kuin miehiä.

Pääministeri viittasi myös lapsiin, joita lähetetään ulkomaille länsimaisittain epätavallisista syistä.

Lapsia ja nuoria lähetetään uudelleenkoulutukseen, jos heistä on tullut liian tanskalaisia. Vanhemmat rankaisevat lapsia. Tämän pitäisi olla toisinpäin. Meidän täytyy astua esiin yhteisönä. Tukea lapsia ja rangaista vanhempia.

Rasmussenin mukaan oma maa, Tanska, on joka tapauksessa asetettava etusijalle, maailman kriiseistä huolimatta.

Jokaisen pakolaisen kohtalo on sydäntäsärkevä. Euroopan lähialueilla elää miljoonia ihmisiä köyhyydessä ja kurjuudessa. Tämä koskee sydämiimme ja haluamme auttaa, mutta meidän täytyy pitää päämme selkeänä. Meidän tulee pitää Tanskasta huolta.

Vaikka Rasmussen ei erityisesti maininnut islamia, hän on aiemmin todennut, että islamin ja rinnakkaisyhteiskuntien välillä on yhteys.

Ratkaistakseen rinnakkaisyhteiskuntien ongelman Tanskassa, Rasmussen haluaa ”hajottaa ghetot kokonaan”. Hän ehdottaa, että joillakin alueilla rakennukset puretaan ja ihmiset uudelleen sijoitetaan toisille alueille.

Der Nordschleswiger

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa