Eurooppa Maahanmuutto

Tanskan parlamentti hyväksyi turvapaikkalainsäädännön uuden suunnan

Kuva Shutterstock.

Tanskan uusi turvapaikkalainsäädäntö edellyttää pakolaisten kotiuttamista, kun olosuhteet lähtömaassa ovat rauhoittuneet.

Tanskan parlamentti hyväksyi torstaina oleellisia muutoksia turvapaikkalainsäädäntöön, kertoo AP.

Lakimuutoksessa merkittävin asia on painopisteen siirtäminen pakolaisten kotiuttamiseen, mukaan lukien kiintiöpakolaiset. Tanskan hallitus, Tanskan kansanpuolue ja sosiaalidemokraatit äänestivät lakimuutoksen puolesta.

Myös sosiaalidemokraatit äänestivät lakimuutoksen puolesta, vaikka eivät olleet kaikista asioista samaa mieltä, kuten esimerkiksi pakolaisten sosiaalituen tason laskemisesta. Sosiaalidemokraattisen puolueen maahanmuuttoasioiden tiedottaja Mattias Tesfaye sanoi, että hän tukee suuntaa, jonka mukaan kaikkien pakolaisten turvapaikkastatus on väliaikainen.

– Ihmisille annetaan näin rehellinen viesti, että heidän oleskelunsa Tanskassa on väliaikaista, tiedottaja sanoi.

Muut oppositiopuolueet vastustivat lakimuutosta. Maahanmuuttoasioista vastaava ministeri Inger Støjberg totesi, että jos tänä vuonna järjestettävissä vaaleissa vasemmisto voittaa, maahanmuutosta tulee taistelukenttä ja on olemassa kaaoksen riski.

Tällä hetkellä noin 90 prosenttia myönteisen päätöksen saaneista turvapaikanhakijoista jää Tanskaan. Tilanne tulee ilmeisestikin muuttumaan tulevaisuudessa merkittävästi, sillä lakimuutoksen jälkeen pakolaiset lähetetään kotimaahan, kun olosuhteet siellä ovat rauhoittuneet riittävästi.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit