Eurooppa Rikos

Tanskan poliisi ampui nationalistipoliitikkoa veitsellä uhannutta maahanmuuttajamiestä – VIDEO

Kuva News Oresund / Flickr / CC BY 2.0

Perjantaina Tanskan poliisi ampui 52-vuotiasta miestä, joka yritti veitsellä aseistautuneena hyökätä islam-kriittisen poliitikon kimppuun. Stram Kurs -puolueen johtaja Rasmus Paludan ei loukkaantunut välikohtauksessa.

Tapaus sattui maahanmuuttajalähiössä Aarhusin länsiosassa. Rasmus Paludan oli muutamien Stram Kurs -puolueen jäsenten kanssa mielenosoituksessa polttamassa koraania, kun poliisi joutui suojaamaan Paludania maahanmuuttajamiehen vedettyä veitsen esiin.

Maahanmuuttaja piiritettiin välittömästi. Poliisi joutui lopulta ampumaan miestä jalkaan tuloksettoman käskytyksen jälkeen.

38-vuotias islam-kriittisen puolueen johtaja Paludan ei loukkaantunut välikohtauksessa. 52-vuotias maahanmuuttaja vietiin sairaalaan saamaan hoitoa ampumahaavaansa.

Veitsi-isku tapahtui sen jälkeen kun muutamat naamioituneet henkilöt olivat heitelleet poliiseja kivillä.

Paludan kertoi havainneensa lähi-itäläisen näköisen, valkoiseen asuun pukeutuneen miehen heti saavuttuaan mielenosoituspaikalle.

– Kysyin, haluaako hän jutella. Mies vastasi, että ”turpa kiinni”. Ei se ole keskustelua, vastasin – Paludan kertasi veitsi-iskuun johtaneita tapahtumia.

– Sitten kysyin, tietääkö hän, että profeetta Muhammed oli pedofiili koska oli sukupuoliyhteydessä 9-vuotiaan Aisha-tytön kanssa. Hän ei näyttänyt ymmärtävän kysymystäni. Hän puhui huonoa tanskaa. Sitten sanoin, että ”islam on paskaa, se on vakaa näkemyksemme”.

Miehen vedettyä veitsen esiin Paludan juoksi poliiseja kohti.

– Pakenin juosten. En halua tulla tapetuksi. Poliisi teki mitä pitikin, Paludan päätti.

Tapauksesta on julkaistu videoita.

  • 1.7K
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset