Eurooppa Maahanmuutto

Tanskan sosiaalidemokraatit haluavat turvapaikkaprosessin Afrikkaan – Folketing äänestää ehdotuksesta

Kuva: Needpix

Tanskan sosiaalidemokraatit haluavat siirtää turvapaikkaprosessin Afrikkaan. Folketing äänestää ehdotuksesta torstaina.

Tanskan sosialistivetoinen hallitus ilmoitti toukokuun alussa lehdistötiedotteessaan aikovansa siirtää turvapaikanhakijoiden majoittamisen Afrikkaan Ruandaan sen sijaan, että heidät sijoitettaisiin vastaanottokeskuksiin Tanskassa. Asiaan liittyviä sopimuksia oli jo solmittu.

Jos ehdotus hyväksytään, Tanska pääsee tavoitteeseensa: nolla turvapaikanhakijaa Tanskassa. Tällöin käytännössä kaikkien turvapaikanhakijoiden oleskelu turvapaikkaprosessin kaikissa vaiheissa tapahtuisi Afrikassa.

YK ja EU uskovat, että toteutuessaan ehdotus heikentäisi kansainvälistä yhteistyötä. Luonnollisesti ehdotus on saanut rajua kritiikkiä monilta ihmisoikeusjärjestöiltä kuten Amnesty International ja Punainen Risti.

– … Kuinka esimerkiksi varmistat turvallisen turvapaikkamenettelyn tai että pakolaisia ​​ei vainota kolmannessa maassa? sanoo Tanskan ihmisoikeusinstituutin johtaja Louise Holck.

Turvapaikanhakijoiden olisi jatkossakin matkustettava Tanskan rajalle hakemaan turvapaikkaa. Sitten heidät lähettäisiin Afrikkaan.

Jos turvapaikka myönnetään, pakolaista ei integroida tanskalaiseen yhteiskuntaan vaan kyseiseen isäntämaahan tai YK:n pakolaisleirille. Jos turvapaikkapäätös on kielteinen, isäntämaa on vastuussa karkotuksesta.

Folketing äänestää sosiaalidemokraattien ehdotuksesta torstaina.

Lähde SVT, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit