Eurooppa Politiikka

Tanskan sosialidemokraatit yhtyvät EU:n vapaata liikkuvuutta kritisoivaan rintamaan

Kuva Pixabay.
Tanskan suurimman oppositiopuolueen, sosialidemokraattien, sekä kansalliskonservatiivisen Tanskan kansanpuolueen johtajat haluavat pääministeri Lars Løkke Rasmussenin ryhtyvän toimiin EU:n vapaata liikkuvuutta vastaan.

Ulkomaisella työvoimalla on negatiivinen vaikutus Tanskan palkkatasoon ja työehtoihin, sanovat puolueiden johtajat.

Sosialidemokraattien (Socialdemokraterne) johtaja Mette Fredrikssen ja kansanpuolueen (Dansk Folkeparti) Kristian Thulesen Dahl painottavat myös ongelmia, jotka johtuvat Tanskaan saapuvista kerjäläisistä sekä Tanskaan saapuvista EU-kansalaisista aiheutuvasta sosiaaliturvajärjestelmän kuormituksesta. He haluavat EU:n vapaata liikkuvuutta poistettavaksi, ja vaativat pääministeriä asiaa koskeviin neuvotteluihin.

Perinteisten poliittisten vihollisten syvenevä yhteisymmärrys voikin nyt vaikuttaa maan EU-politiikkaan, kertoo Jyllands-Posten.

”Pääministerin täytyy ottaa johto EU:n vapaata liikkuvuutta koskevissa ongelmissa, ja aloittaa neuvottelut, jotta Tanskan hyökkäys EU:n vapaata liikkuvuutta kohtaan voi alkaa,” kansanpuolueen Dahl sanoi.

Sosialidemokraattien Fredrikssen painotti, että asian tulisi saada hallituksen korkein prioriteetti.

Myös pääministeri Rasmussen kritisoi 2015 vaalien yhteydessä ulkomaalaistyöntekijöitä siitä, että nämä ”poimivat mansikat kakusta”: ”He tulevat Tanskaan, heidän viikoittaiset työtuntimääränsä eivät ole kovinkaan suuret, ja he lähettävät rahaa ulos maasta perheilleen”.

”Haaste ei ole saada tälle asialle kannatusta Tanskassa. Haaste on varmistaa kannatus muualla Euroopassa,” pääministeri totesi.

The Local.dk

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit