Eurooppa Maahanmuutto

Tanskan sosialistipääministeri ei aio päästää ISIS-naisia maahan – ”Täytyy muistaa, mistä naisryhmästä puhutaan”

Mette Frederiksen. Kuva News Oresund / Wikimedia Commons / CC BY 2.0

Tanskan pääministeri ei tee eroa ISIS-miesten ja naisten välillä. Tanskaan ei haluta kummankaan sukupuolen ISIS-henkilöitä.

Tanska on tähän saakka hakenut Lähi-idän internointileireiltä kaksi lasta, joiden vanhemmat ovat olleet pahamaineisen ISIS-terroristijärjestön jäseninä. Lapsista toinen oli haavoittunut 13-vuotias poika ja toinen orpo vauva, käy ilmi Tanskan TV2:n artikkelista.

Leireillä on vielä noin 30 lasta, joiden vanhemmat ovat tai ovat olleet tanskalaisia. Tanska ei aio auttaa heitä, koska heidän vanhempansa ovat olleet aktiivisia terroristijärjestössä.

Pääministeri (S) Mette Frederiksen kertoo olevansa syvästi huolissaan siitä, että Tanskan poliisin tiedustelupalvelu (PET) pitää Tanskan terroriuhkaa edelleen vakavana. Uhkan aiheuttavat muun muassa islamilaisen valtion kannattajat ja Lähi-idästä palaavat vierastaistelijat.

Vaikka lapset eivät olekaan valinneet kohtaloaan, heidän vanhempansa ovat, uskoo Frederiksen. Hän painottaa, että nyt ei puhuta tavallisista äideistä.

– Heidän äitinsä ovat olleet aktiivisia … Täytyy muistaa, mistä naisryhmästä nyt puhutaan, pääministeri muistuttaa. Naisista, jotka ovat matkustaneet Syyriaan ja aktiivisesti tukeneet islamilaista valtiota ja kalifaattia.

Frederiksenin mukaan lasten tulon estää äidit. Jos ovet avattaisiin ISIS-lapsille, pitäisi maahan ennen pitkää päästää myös ISIS-naiset. Tätä tanskalainen sosialistipääministeri ei halua.

– Jos sanoisin, että otamme lapset Tanskaan, heidän äitinsä tulisivat myös, eikä heillä ole sijaa tässä maassa. He ovat kääntäneet selkänsä Tanskalle.

Tanskaan päästäminen merkitsisi useille ISIS-naisille jäämistä vaille tuomiota teoistaan. Todisteiden etsiminen Syyriasta on kuin neulan etsimistä heinäsuovasta, joten oikeudenkäynnit tulisivat useinkin päättymään tuloksettomina.

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit