Eurooppa Maahanmuutto

Tanska sulki rajansa – maahantulokielto ei koske turvapaikanhakijoita

Kuva Shutterstock.

Turvapaikanhakijat kuljetetaan rajalta poliisin toimesta Sandholmin vastaanottokeskukseen terveystarkastusta varten.

Tanska sulki rajansa lauantaina kello 12 alkaen. Ilma-, lautta- ja junaliikenne pysähtyi lähes kokonaan koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Tanskan rajoilla suoritetaan rajatarkastuksia huhtikuun 13. päivää saakka, ja kaikki ilman erityistä syytä maahan matkaavat käännytetään rajalla. Tanskan kansalaiset pääsevät kuitenkin maahan.

Samaan aikaan Tanskan maahanmuuttoministeriö ilmoitti erillisessä tiedotteessa, että rajojen sulkeminen ei koske turvapaikanhakijoita.

Aiemmin rajalla turvapaikanhakijoiksi ilmoittautuneet ovat voineet matkustaa omatoimisesti Sandholmin vastaanottokeskukseen Pohjois-Själlantiin.

– Se on nyt ohi, maahanmuuttoministeri Mattias Tesfaye toteaa.

Sosiaalidemokraatti Tesfaye kertoo tiedotteessa, että tästä lähin poliisi tarjoaa kuljetuksen turvapaikkaa hakeville rajalta vastaanottokeskukseen, missä tulijoille tehdään terveystarkastus. Tarvittaessa tulijat voidaan määrätä karanteeniin.

Tanskasta turvapaikkaa hakeneiden määrä on laskenut koko ajan, ja maaliskuun 10. päivään mennessä maasta oli hakenut humanitaarista suojelua kaikkiaan 443 henkilöä. Määrä on alin 11 vuoteen.

Otsikko korjattu 16.3 klo 16:30

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit