Eurooppa Kulttuuri Maahanmuutto Muu maailma Politiikka

Tanskan vasemmistohallitus alkaa lähettää turvapaikanhakijoita Ruandaan perustavanlaatuisen sopimuksen jälkeen

Tanskan pääministeri Mette Frederiksen (2018). Kuva: Wikimedia Commons/News Oresund (CC BY 2.0).

Tanskan maahanmuuttovastainen vasemmistohallitus allekirjoitti juuri käänteentekevän sopimuksen Ruandan kanssa turvapaikanhakijoista.

Sen sijaan, että maahanmuuttajat odottaisivat Tanskassa turvapaikkahakemustensa käsittelyä, maan vasemmistohallitus alkaa nyt karkottaa heitä Ruandaan. Tämä Afrikan maa suostui kahdenvälisessä sopimuksessa ottamaan heidät vastaan.

Suunnitelma, joka on ollut pitkään Tanskan oikeistopuolueiden tavoitteena, vaati yli vuoden kestäneet neuvottelut, mutta poliittinen tavoite on nyt lähempänä kuin koskaan aiemmin. Sopimus ei koske vain ruandalaisia siirtolaisia, vaan kaikki turvapaikanhakijat joutuisivat odottamaan Afrikassa, kunnes heidän turvapaikkaprosessinsa on päättynyt.

Se, että suunnitelmaa toteuttaa vasemmistolainen hallitus, viittaa Tanskan omituisiin olosuhteisiin, joissa vasemmisto on omaksunut monia oikeiston maahanmuuttovastaisia linjauksia.

Kesäkuussa 2021 Tanskan sosiaalidemokraattinen hallitus hyväksyi lain, jolla sallitaan maahanmuuttajien vastaanoton – tai vangitsemisen – ulkoistaminen kolmanteen maahan turvapaikkahakemuksen arvioinnin ajaksi. Tanskan oli kuitenkin myös luotettava siihen, että kolmannet maat todella ottavat maahanmuuttajat vastaan.

Tanska kävi keskusteluja useiden Afrikan maiden kanssa lupaillen miljoonien eurojen kehitysapua, mutta toistaiseksi Ruanda on ainoa valtio, joka on suostunut. Tanska ilmoitti kahdenvälistä yhteistyötä koskevasta julkilausumasta, jossa ”kaavaillaan sellaisen ohjelman perustamista, jonka avulla turvapaikanhakijat voitaisiin siirtää (Ruandaan) asiakirjojen käsittelyn ajaksi sekä mahdollisuutta asettua asumaan Ruandaan”. Kyseisellä Afrikan maalla on kuitenkin jo yli 127 000 pakolaista YK:n pakolaisasiain päävaltuutetun (UNHCR) mukaan.

”Tätä on jatkunut liian monta vuotta”

Tanskan pääministeri Mette Frederiksen on tullut tunnetuksi pyrkimyksistään vähentää maahanmuuttoa ja karkottaa maahanmuuttajarikollisia.

”Joka viides vuonna 1997 syntynyt ei-länsimaalaistaustainen nuorimies oli rikkonut lakia ennen kuin täytti 21 vuotta. Kyse ei ole kaikista. Mutta on liian paljon nuoria miehiä, jotka riistävät toisten vapauden, varastavat lasten tulevaisuuden, pelottelevat vanginvartijoita – ja jättävät jälkeensä pitkän turvattomuuden jäljen”, Tanskan pääministeri sanoi.

”Tätä on jatkunut liian monta vuotta. Tyttöjä, joita kutsutaan halventavilla nimillä, koska he ovat tanskalaisia. Tai tyttöjä, jotka joutuvat sosiaalisen kontrollin kohteeksi, koska heistä on tullut liian tanskalaisia. Brønshøjin makkaran myyntikärryä vastaan hyökätään ilotulitteilla, koska se myy sianlihaa”, hän sanoi.

Tanskalaiset kannattavat yleisesti ottaen hallituksen tiukkaa suhtautumista maahanmuuttoon.

Mielipidemittaukset osoittavat, että kanta on suosittu. YouGovin vuonna 2018 tekemän kyselyn mukaan 65 prosenttia tanskalaisista vastusti uusien maahanmuuttajien vastaanottamista. Saman yrityksen vuonna 2019 tekemän kyselyn mukaan 31 prosenttia tanskalaisista uskoi, että maahanmuutosta ei ole mitään hyötyä maalle.

Kööpenhaminan oikeustieteellisen korkeakoulun professori Thomas Gammeltoft-Hansen sanoi tämän vuoden helmikuussa, että hallituksen maahanmuuttoa vastustava politiikka toimii toistaiseksi, mutta itse asiassa niin sanotut oikeistopuolueet saattavat olla niitä, jotka pyrkivät höllentämään maahanmuuttosääntöjä. Vaikka hän ei tarkenna, mitkä puolueet, neoliberaalia talouspolitiikkaa kannattavat oikeistolaiset vaativat usein halpaa ulkomaista työvoimaa tukeakseen suuryrityksiä ja luodakseen painetta palkkoihin. Tämä politiikka on nähty Yhdysvalloissa republikaanisen puolueen valtavirran siivessä kolmen viime vuosikymmenen aikana.

”Tanskalaisten enemmistö kannattaa hyvin rajoittavaa turvapaikka- ja maahanmuuttopolitiikkaa. Myös useimmat Tanskan parlamentin poliittiset puolueet haluavat muutosta maahanmuuttoon. Kuitenkin viime aikoina esimerkiksi erityisesti oikeistopuolueissa on noussut ääniä sääntöjen höllentämisen puolesta, koska työmarkkinoilla tarvitaan enemmän työvoimaa ulkomailta”, hän arveli.

Tanskan tavoitteena nolla turvapaikkahakemusta

Tanskan hallituksen kovan linjan asenne maahanmuuttoa kohtaan saattaa heijastella maahanmuuttajayhteisön vakavia kotouttamisongelmia, jotka aiheuttavat rinnakkaisyhteiskuntia ja vakavaa rasitusta maan budjetille hyvinvointi-, koulutus- ja kotouttamisohjelmien kautta. Maan sisäministeri Mattias Tesfaye on jopa ylistänyt Unkarin tiukkaa maahanmuuttopolitiikkaa ja todennut, että maa on välttynyt rikollisuudelta ja kotouttamisongelmilta, joita on nähty muissa Länsi-Euroopan maissa.

”Oli virhe arvostella Unkarin pääministeriä Viktor Orbánia siitä, että hän pystytti piikkilanka-aidan rajalle vuonna 2015″, Tesfaye sanoi lehdistölle viime vuonna EU:n sisäministerien kokouksen jälkeen Brysselissä.

Vertailun vuoksi mainittakoon, että Tanskassa rekisteröidään vain 1 000-2 000 turvapaikkahakemusta vuodessa. Tesfaye sanoi, että ”hänen unelmansa olisi, että Tanskassa olisi nolla turvapaikkahakemusta”.

Tanska ei kuitenkaan ole poikkeus Euroopassa. Britannia on kokeillut samaa prosessia, jossa turvapaikkahakemukset siirretään kolmanteen maahan. Huolimatta Ruandan kanssa allekirjoitetusta samankaltaisesta sopimuksesta, jonka Britannian tuomioistuin piti voimassa yhdistysten tekemän valituksen jälkeen, karkotuksia ei koskaan toteutettu. Viime kesäkuulle suunniteltu ensimmäinen lento estyi Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen (EIT) päätöksellä.

Tanska, joka on myös Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen jäsen, voi joutua kärsimään samoista haasteista kiistanalaisen oikeuselimen taholta, jolloin Tanskan demokraattisesti valitun hallituksen maahanmuuttopolitiikka mitätöityy. Euroopan ihmisoikeustuomioistuinta on jo pitkään syytetty siitä, että se on miehitetty vasemmistomyönteisillä tuomareilla, joista monet ovat työskennelleet järjestöissä, joilla on yhteyksiä miljardööri-oligarkki George Sorosiin.

Kööpenhamina ilmoitti käyvänsä keskusteluja 5-10 Afrikan maan kanssa, mutta kieltäytyi nimeämästä niitä. Maan lehdistö on viitannut Egyptiin ja Etiopiaan, mutta Ruanda on toistaiseksi ollut vakavin ehdokas. Maahanmuuttoministeri Mattias Tesfaye vieraili huhtikuussa Ruandassa selvittämässä sopimuksen yksityiskohtia.

Lähde: Remix

32 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Observer

Tarttis varmaan hakea Tanskasta muutama täyspäinen demari Suomeen ikäänkuin malliksi ja esimerkiksi.

juha II

Tanskan järjen politiikan tiellä on ollut EU, joka mäkättää norsunluutornistaan, jonne Matut eivät pääse kiipeämään kuin silloin se lobbaa tekopyhänä pidikkeetöntä haittamaahanmuuttoa.

Turkki on jälleen avannut hilansa Matuille Eurooppaan ja kun nälkä-talvi koittaa. Tänne tulvii miljoonia ja taas miljoonia nälkäisiä barbaareja, joiden ”pöytätavat” kyllä tunnetaan.

Ukrainasta ja Venäjältä sodasta huolimatta avattu meriyhteys viljanvientiin on kohdannut kurjan lännen matalamielisen valheen. Se vakuutti, että suuri osa viljasta tullaan välittämään kehitysmaihin, mutta todellisuudessa kokonaismäärästä on vain 3% mennyt kehitysmaihin. Länsi on itse vienyt leijonanosan. Onko tuo silkkaa törkeyttä vaiko tarkoituksellista matulaumojen saaminen tuhoamaan Eurooppa, joka tulee olemaan täyttä barbaarista ja eläimellistä murhaamista, raiskaamista ja ryötelyä!

John Quiman

Olennaista on saada viljaa maailmanmarkkinoille. Yhdentekevää, minne Ukrainan vilja viedään. Jos sitä päätyy länteen, on jossain muualla sitten sen verran enemmän viljaa myytäväksi vaikka köyhiinkin maihin. olennaista on se, että maailmanmarkkinoille tulee riittävästi viljaa.

Tuon kyllä tietävät venäläisetkin, mutta halusivat rakentaa mielikuvaa, joka palvelee heidän toiveitaan todellisuduesta.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
palkka juoksee ja lomat loikkii

Suomen aikomuspäättäjät tarkkailevat YK:n Agenda 2030 -huoneentaulua kuin toruvaa emäntäänsä tarkkaileva sylikoira.
Niinpä alistuskultturellia väkeä tulee jatkossakin kuin ateriaa ahterista.

Hh1488

oikea vasemmistolainenhan ajaa työläisen etua,taitaa meten vasemmistopuolue olla euroopan harvoja oikeita vasemmistopuolueita.loput on sitten niitä kommaripuolueita,kommari aatteeseenhan kuuluu sekottaa kaikki rodut keskenään,tai ei kommari aatteessa edes tunneta mitään rotuja. kyllä mä ite tavallaan kannatan vasemmmiston hyviä puolia,jos se ois suomessakin luokkaa tämä.mut ei ,suomessa ei löydy yhtään puoluetta joka ajais edes nimellisesti vastaavaa

Aatu H.

Löytyy. Sinimusta Liike. Kannattaa tutustua puolueohjelmaan. Ajaa vahvasti työväen asiaa. Vastaavaa puoluetta ei toista Suomesta löydy. Eivät tingi arvopohjastaan eikä poliittisesta agendastaan globalistiliberaalien painostuksen alla, kuten muut feikki-oppositiopuolueet tekevät. Varmasti tulen äänestämään SML, jos/kun vaalit tulevat tai meidän annetaan enää edes äänestää tässä hienossa ja toimivassa yksipuoluejärjestelmän kaapanneessa ”demokratiassa”.

juu

Kuinkahan moni on huomannut?
Kun katsoo Sanna Marinia niin siitä tulee ensimmäisenä mieleen että se on psykopaatti.
Toisaalta tilastollisestikin todella suuri osa poliitikoista on psykopaatteja.

Robo Cop

Ilman hiuksia siitä tulisi mieleen Peter Wellerin robocop…

ike

Piti sitten Sanna puheen EU-parlamentissa. Joku klikki ajaa häntä esille kuin käärmettä pyssynpiippuun ja se porukka ei välitä suomen eduista pätkääkään. Hän muistutti myös energiapolitiikan virheistä. Heti puheen jälkeen joku vihreän linjan edustaja muistutti yhteisestä vastuusta euroopan maiden kesken.Kyllä kävi kylmät väreet, eli kuinkahan paljon tuo solidaarisuus tulee suomelle maksamaan. Se tiedetään että keski- ja eteläeurooppa ovat kyllä käsi ojossa.

Ilkka Forsten

Sanna julistaa EU:sa kuinka Putin tekee kansanmurhaa, eikä sitä voida suvaita, mutta kun hottentotti tulee Sierra Leonesta syötyään muutaman pikkulapsen, niin tätä ei voida millään ” todistaa ” tapahtuneeksi, oletetut uhrit on aikoja sitten pask****tu savannin laitaan, ja kuka siitä läjästä nyt selvän ottaa. Hottentotti nauraa makeasti ja hihkaisee asylum, niin aukeaa kapernaumin portit, ja SDP hykertelee että saatiin uusia äänestäjiä, ne jopa työllistävät poliisia. Näin rikasta monikulttuurisuutta ei saa sivuuttaa, mutta venäläisiltä pitää ottaa passit pois voivat olla desantteja..Niinpä.

Sanna ei nyt taida olla selvillä viimeisimmistä käänteistä. Nyt kuuluu jo julkisia vaatimuksia Moskovasta ja Pietarista että sota on loputtava, ja putin ulostettava.. SANNAAAA, herätyyyyys…!

ike

Näin. On vähän sama asia kuin Ruotsissa. Tuo oikeiston voitto on aika täpärällä. Mikähän olisi sekin tulos ilman noita maahantunkeutujia, niistä kyllä tiedetään ketä ne äänestävät.

Ilkka Forsten

Kaikki parturikampaajat ei ole huor***a, mutta toisaalta ei kaikki huor***an ole parturikampaajia.

Ilkka Forsten

Mielenkiinnolla odotan koska tässä maassa herätään siihen todellisuuteen, ettei kansainväliset ihmisoikeusartiklat ole lakeja joita tulee noudattaa vaikka maan asiat menisi päin honkia. Ruotsin pitäisi olla erittäin hyvä esimerkki epäonnistuneesta menettelystä, joten sitä ei kannata pitää esimerkkinä eikä runoilla, kuinka hellävarainen ja suvaitseva ympäristö kasvattaa tasa – arvoa.

Ne mitkä pyrkii lihapatojen äärelle, ei tule kertaakaan rajan yli säilyttääkseen hyvän mielen kantaväestöllä tai vahvistamaan demokratiaa. Ne tulee valtioista mitkä on tunkioita heidän itsensä ansiosta, ja sama tunkio siirretään vain muualle heidän mukanaan. Kari Suomalainen sanoi tämän jo yli kolmekymmentä vuotta sitten vaikka tulijoiden määrä oli murto-osa nykyisestä.

Toiseuttaminen, epäinhimillistämien, maalittaminen, rasistinen käytös, syrjintä jne on vain sanoja millä tuetaan mahdollisuutta lisätä ongelmia ilman, että olisi tarkasteltava todellisuutta joka on kaikkea muuta kuin ruususen unta. Kaikki se mitä tulijat tekevät on edellä mainittua, mutta vain kantaväestön edustajaa voidaan siitä syyttää. Jolloin on todettava ettei laki ole minkään arvoinen, koska se nimen omaan ” toiseuttaa ” kantaväestön ja nostaa tulijat ylimpään asteikkoon. Mikään ddemokratia ei ole tarkoitettu olemaan koko maailman sosiaalitoimisto, eikä ihmisten mielipiteitä voi karsinoida jatkuvan rajoitevyöryn alle. Meille kerrotaan kuinka vältämme KAIKKI ongelmat, sillä olemme ottaneet oppia naapurimaista, ja niin ollaankin. Mekin olemme identtisiä ruotsin kanssa, ja ongelmatkin alkaa olemaan samoja. Silti inistään jos suomalainen, siis oikeasti suomalainen eikä ruskea kuvitteellinen mikä lie hamppari,sanoo suorat sanat. Tämä asia ei hoidu sillä että jankutetaan tyhjää ja jaetaan laarista vastikkeetonta hyvää, sillä laarin pohja alkaa jo näkymään.

Uutisissa oli juttua siitä kuinka tuleva talvi, ja ensi kevät kaataa monta matkailualan yritystä ja ravintolaa. Niin tulee tapahtumaan, se on todellisuutta, mutta se ei ole että tulijat korvaavat menetykset perustamalla kolmesataa pizeriaa samaan pitäjään, ja samalla palkataan, eli otetaan palkaton Ali kääntämään kebablettuja nimittäen ilmiötä terveeksi. Lapsilisien määrä luvataan kasvattaa monilapsisille perheille, niin ja ketähän ne ” monilapsiset ” perheet mahtaa olla, ei ainakan Möttösiä tai Horttanaisia. Sen sijaan Ali Jussuf Jussuf ja hänen kaksitoista jalkavaimoaan tekee mukavat nettotulot kun otetaan huomioon, että kaikki muukin eläminen maksatetaan MEIDÄN rahoistamme. Kaikki Afrikan ja Lähi – Idän maiden tulijat ovat lähtökohtaisesti ongelma siitä riippumatta mitä heistä kerrotaan innovatiivisina osaajina. Tässä maassa ei ole yhtään asiaa mikä olisi heidän tuomaansa innovatiivisuutta, ei mitään. Pökälekiharat, twerkkaaminen ja sosiaalitoimistossa valehtelu, on ainakin minun silmissäni sitä mikä murentaa koko ajan pohjaa terveeltä yhteiskunnalta. Jos niillä eväillä noustaan asteikosa korkeimmalle jalustalle, on systeemiä muutettava ja pikaisesti.

Keharit pihalle, ei mitään mahdollisuutta osallistua politiikkaan, ei oikeutta perustaa omia puolueita eikä erillisvapauksia tai lievempiä tuomioita rikoksista. Tanskassa aletaan käsittämään mitä on tulossa, ruotsissa se on jo tullut, ja suomessa on kova yritys päästä ruotsin kumppaniksi muutenkin kuin NATO:n kautta. Kun seuraavat vaalit tulee, niin tehkää nyt itsellenne selväksi KUKA puolustaa omaa kansaa, ja ketkä ovat sitä vastaan. Ei ole vaikea rasti pääteltäväksi.

MARAKATTI

Voisko nämä meidän omat vässykkä-vasurit vaihtaa tanskalaisiin, kiitos!

John Quiman

Tanskalaiset sanosivat ei, jos kysyisit, että vaihtavatko yhden tanskalaissossun kuuteen suomalaiseen sossuun.

Irmeli

Kyllä on huippu poliitikot Tanskassa. Oma maa ja sen turvallisuus ensin on ykkösasia, niin kuin pitääkin ja pitäisi täälläkin olla. Usein tuntuu että tämä kotimaani on oikein hölmölöiden hölmölä. Sehän nytkin näkyy tässä Venäläisten viisumi asiassakin. Oikein hävettää, kun aina ja ikuisesti vedotaan joka paperiin mihin on puumerkki raapustettu ja varmaan aina ensimmäisenä ja kuuliaisena ja nöyränä…Ja se hel###in ihmisoikeus, ihmisoikeus, ihmisoikeus..Tämä Virolainen Kristi Raik sanoi hyvin, että ei ole mitään ihmisoikeutta tulla EU:hun. Eikä tietenkään olekkaan ei Venäläisillä eikä matuilla.

Rudi

Tanska on käynyt pitkän ja katkeran polun näiden turviksiensa kanssa. Siellä näytti kaupunkikuva jo 90-luvun lopulla siltä kuin täällä Helsingissä nykyään. Mitta tuli siellä täyteen ja alkoivat viimein laskea kustannuksia. Niiden kansanpuoue oli hereillä jo silloin 90-luvulla ja vaati rotia asiaan, vähän samaan tapaan kuin persut Suomessa, ja kyllä laiva asiassa kääntyy vielä Suomessakin. Jos kääntyy nopeasti niin saatamme välttää vielä ruotsalaisen anarkian ja sen myötä suomalaisen konkurssin.

John Quiman

Tanskassa on päästy tervehtymisen alkuun. Kunhan rahtaavat Ruandaan joukon turvapaikahakijoita, ei niitä kai enää tule. Pitäisi vaan rajalla vaatia paperit ja lailliset matkustusluvat. Jos niitä ei ole, ei pääse maahan, ellei hae turvapaikkaa. Tämä sulkisi reitin Ruotsiin ja Suomeen.

Jatkossa sitten pitää koventaa linjaa, jotta ainakin aluksi ne, jotka ovat tehneet rikoksia ja ne, jotka eivät ole elättäneet itseään, palautetaan kotimaihinsa.

juu

Koko lailla kaikki meidän päättäjät on syyllistynyt kiihottamiseen kansanryhmää vastaan viime päivinä ja viikkoina.
Ja myös ne jotka ovat vuosia puolustaneet ”kiihottaminen kansanryhmää vastaan” lakia.
Venäjän hyökkäyksestä voi olla mitä mieltä vain, mutta uskomatonta että tämä on tähän mennyt, ja mikä on lopputulema?
Meillä elinkeinoministeri julistaa eduskunnassa sodan venäjää vastaan, kyllä normaalisti tommosista puheista saisi monon kuvan takapuoleensa.

Timppis

Hyvä uutinen tanskalaisille,koskas meillä? ,no ei kannata toivoa turhia ruottin malliin vaan hyvä tuloo,sano.meitä oli poikia 30 000,eikä me menty pois,lauloi.

Ilkka Forsten

Ruotsin versio laulusta kuuluu näin. ” Meit oli poikia raittilla viis, oli tyttöjäkin mut ei välitetty niist.”

Eka Kettunen

Tanskaa on onni kohdannut kun on saanut noin hyvän pääministerin ja hallituksen, ihan kateeksi käy.

Suomen hallituksen toimissa ei ole sen sijaan enää mitään järkeä, rahoitetaan italialaisten taloremontteja, maksetaan saksalaisten kaasulaskuja, rahdataan toiselta puolelta maapalloa kivihiiltä kun omasta takaa saisi turvetta ja heitetään kuitu- ja tukkipuuta märkänä hakkeena lämmityskattiloihin. Tärkeät asiat hoidetaan tekstiviestillä biletyksen lomassa. Aivan kuin hölmöläisten tarinat saisivat jatkoa kerta toisensa jälkeen.

näin on

Ja jatkuu vaalien jälkeenkin kokkareiden johdolla. Itse asiassa epäilen, että kiihdyttävät ongelmien tuomista tänne. Persuilla ei mitään asiaa seuraavaankaan jallitukseen. Kulissien takana ja kabineteissa on ihan varmasti jo alustavat suunnitelmat, mitkä puolueet mukana. Agendana vihreä siirtymä, järkyttävän ” työvoimapulan ” paikkaaminen kehitysmaalaisilla sekä miljardien leikkaukset juuri sieltä, mistä ei pitäisi.

Ilkka Forsten

Pistä leipäsi päälle voiMariini, se maistuu paremmalta onhan siinä marinin osuus 99%. Sitten soitat ” Orpopojan valssin ” grammarista ja kas, huomaat että suomen tuleva hallitus onkin jo valittu ennen äänestystä.

Rudi

Orpo tuntuu tykkäävän tästä Lady Marindominasta ja vaalit voidaan oikeastaan peruuttaa. Saadaan puhdas kansallissosialidemokraattinen hallitus ja kansa on haltioissaan.

murre riepunen

Tyttöhallitus vihreällä puuteroitu haalii lisää kyttyröitä pitkin kaukaisia maita, J. Urpulainen hoitaa mallikkaasti työtään ja ohjaa sotaa, vainoa ja homostelua pelkäävät meille. Itänaapurin myös odotetaan ryhtyvän toimiin, ettei vaan elätettävät lopu.

ike

Noin toimii terve yhteiskunta. Suomi ei edes yritä vaan skitsoilu jatkuu, kiitos vihreiden. Katsoin juuri Sanna Ukkolan keskusteluohjelman Alfa televisiosta. Oli vastakkain vihreiden ja persujen edustaja. Tulin tulokseen että vihreää puoluetta ei edes pitäisi olla olemassa, niin kalliiksi se on Suomelle tullut. Jossakin se raja menee tällaisella rauhallisellakin miehellä.

Ilkka Forsten

Vihreät ei ole puolue, se on uskonlahko. Jussi Halla-aho sanoi kerran suorassa TV lähetyksessä näin. ” Vihreillä on siitä mukava agenda, ettei tarvitse koskaan pitäytyä faktoissa, riittää kun uskoo puolueen sanomaan.”

Kata

Siinäpä hieno nainen tämä Mette!Oli poliittinen tausta mikä tahansa niin oma maa ensin-ajattelu on suorastaan erittäin tarpeellista… paitsi Suomessa.
Miksi ihmeessä noiden herrojen pitäisi saada oles-maleskella jo maassa ja odottaa vuosia ja taas tehdään valitus ja joku rikastuu tottakai…eiku Dublin sopimus vaan voimaan…ai turha toive..jooo…

Ja tuskin Mette rilluttelee välillä teinien kera vaikka nuori on hänkin.En ole ainakaan kuullut sellaista.Näin voi sosdemitkin olla erilaisia eri maissa.

otto suni

Olet oikeassa, jopa demari saattaa ymmärtää tosiasiat siksi Suomea hallitsevat ovat yhteiskunnan pohjasakkaa!

Ilkka Forsten

SDP julistaa yhä olevansa työväenpuolue, mutta nyt hallituksessa on meneillään kuohuntaa kun Marin julisti että voimaan tulee laki joka kieltää hoitajilta lakkoilemisen, koska siinä vaarantuu ihmishenkiä.. Li Andersson oli vähän eri mieltä, mutta tässä on samalla hyvä tilaisuus todistaa kuinka paljon Vasemmistoliitto on duunarin puolella, vai vedetäänkö mutinat pois ettei hallitus vaan kadu erimielisyyksiin.

Mökin mummot äänestää marinia koska nuorella on oltava oikeus tanssimiseen, mitä ei ole kukaan edes kieltämässä, kyse on siitä kuka tanssii ja missä kunnossa, ja tuleeko maan asiat takuulla hoidettua. Kun ne mökin mummotkin tajuaisivat että heidän elintasostaan ei välitä yksikään vassari muuten, kuin vaalikopilla grillimakkaran äärellä jutellen täyttä tuubaa maan hiljaisten ansioista, niin voisi tapahtua muutos parempaan.

Isälläni oli tapana sanoa. ” Jos haluat nähdä oikean kokoomuslaisen, katso Paavo Lipposta.” Ja minä sanon nyt, että jos haluat nähdä hyvinvointivaltion täystuhon, katso sanna marinia ja tätä hallitusta.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by Ilkka Forsten
Kata

Asiaa taas!
Ei nuo eroa, senkun jotain sönköttävät muka-huolissaan.
Marin kuulemma pitää puheen EU:n kokouksessa,kuulemma odotetaan mielenkiinnolla…oli facessa kivoja vastauksia ja sitten noita mummapappeleita jotka yhä vakuuttavat että tanssia saa…kiesus miten onkin ”sanoma” mennyt perille mutta se totuus puuttuu.
Virkavastuulla oleva pääministeri(itse siis oli perunut viikonloppulomansa muttei ollut valinnut ketään tilalleen) jorailee ja lähettää tekstarin Tutille että maksa vaan!
Häpeällistä touhua ja hommansa aliarvioimista!Samalla kansalaisten aliarvioimista!

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009066096.html?fbclid=IwAR0qee4aE0nY97J0fMknfZGhM8xThCzdmOEObmbMAs-stg2f6dXOfStZCqM

Ja sanahelinää vuosien varrelta sannukan suusta…tekopyhää niin että maiskis…

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa