Eurooppa Maahanmuutto

Tanskan Venstre haluaa lähettää pakolaiset kotiin vaikka he olisivat työssä

Kuva Wikimedia Commons / public domain

Venstre-puolue haluaa lähettää pakolaiset kotiin vaikka he olisivat työssä.

Pakolaiset korvaavat enenevässä määrin itä-eurooppalaisia Tanskan työmarkkinoilla. Keskusta-oikeistolaisen liberaalipuolueen Venstren ulkomaalaisasioiden johtaja Marcus Knuthin mukaan tanskalaiset yritykset tulevat kyllä selviämään, vaikka pakolaiset jatkossa lähetettäisiin takaisin kotimaahansa rauhan palattua.

– Jos pakolaiset voivat olla hyödyksi, niin se on vain positiivista. Se ei kuitenkaan muuta tilannetta, että heti kun pakolaisen kotimaassa vallitsee rauha, niin on lähdettävä takaisin, sanoo Marcus Knuth.

– Silloin kun he ovat täällä – ennen paluuta kotimaahan – me näemme mielellämme heidän tulevan mahdollisimman laajassa mittakaavassa toimeen omillaan, hän sanoo.

Nykredit-pankin tutkimuksen mukaan kolmansista maista tullut ulkomainen työvoima kasvaa ensimmäistä kertaa nopeammin kuin EU-maista tulleen työvoiman määrä.

Poliitikot keskustelevat parhaillaan, kuinka he voisivat muuttaa maahanmuuttolainsäädäntöä. Tavoitteena on, että tilapäisellä oleskeluluvalla maassa olevat pakolaiset lähetetään takaisin, kun rauha palaa heidän kotimaihinsa.

Tanskan yrityksille ei kuitenkaan Venstren mukaan aiheutuisi ongelmia, jos poliitikot lähettävät pakolaiset – etupäässä syyrialaiset – takaisin kotiinsa.

– Työmarkkinoilla olevien pakolaisten määrä on onneksi kasvussa. He eivät kuitenkaan muodosta kovin suurta osuutta työmarkkinoilla olevista, Knuth sanoo.

Asiasta kertoi Berlingske.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa