Kotimaa Rikos

”Tapan teidät, jos tuutte vielä!” – etelämaalaispojalle yli 5 vuotta vankeutta puukkohyökkäyksestä Helsingissä

Helsingin käräjäoikeus. Kuva: MakeF / Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.5

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi Helton Nwety Betuel Muchangan kahdesta tapon yrityksestä, törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja kahdesta laittomasta uhkauksesta yhteensä 5 vuoden 8 kuukauden vankeusrangaistukseen.

2. toukokuuta 2021 Helsingissä 15-vuotias poika oman kertomuksensa mukaan kuvasi Ruoholahtea puhelimellaan, jolloin joku huusi ”toi haukkuu ruohislaisia ja kuvaa meitä!”.

Poika näki Helton Nwety Betuel Muchangan, jolla oli puukko kädessä. Silminnäkijän mukaan puukko oli ”työmiesmallia”, musta kahva ja oranssi tuppi.

Muchanga tuli pojan eteen ja veti puukon esiin. Poika yritti läppäistä puukon pois ja juosta pakoon, mutta epäonnekseen hän kompastui, jolloin Muchanga sai pojan kiinni ja puukotti selkään. Silminnäkijöiden mukaan Muchanga juostessaan huusi ”mä tapan sut!”.

Poika pystyi vielä pakenemaan, mutta Muchanga seurasi perässä. Kaksi muuta nuorta yrittivät huutelemalla kiinnittää pojan huomion, mutta heidät huomasi Muchanga, joka yritti puukottaa myös heitä.

Toista nuorta Muchanga osui vain liivin alaosaan, sillä nuori sai vedettyä vatsaansa sisään ja tehtyä väistöliikkeen Muchangan sohiessa puukolla.

Kun kolmas nuori kysyi Muchangalta, miksi tämä puukottaa, Muchanga yritti osua myös häneen.

Kahta muuta nuorta Muchanga myös uhkaili tappamisella.

Nuorten mukaan Muchangalla oli todellakin tarkoitus tappaa.

– Tapan teidät, jos tuutte vielä, Muchanga sanoi lopuksi.

Puukotetulle nuorelle aiheutui noin 1 senttimetrin levyinen pistohaava ja ilmarinta.

Helsingin käräjäoikeudessa Muchangan tuomioksi kahdesta tapon yrityksestä, törkeän pahoinpitelyn yrityksestä ja kahdesta laittomasta uhkauksesta tuli yhteensä 5 vuoden 8 kuukautta vankeutta.

Puukotetulle Muchanga joutuu maksamaan erilaisia korvauksia yhteensä 8500 euroa. Toiselle tapon yrityksen uhrille Muchanga joutuu korvaamaan 2050 euroa.

Törkeän pahoinpitelyn yrityksen kohteeksi joutuneen korvaukset ovat 1000 euroa henkisestä kärsimyksestä.

Uhrien oikeudenkäyntikulut 6732 euroa Muchanga määrättiin korvaamaan valtiolle.

Muchangan omat oikeudenkäyntikulut 5694 euroa jäävät valtion vahingoksi Muchangan taloudellisten olosuhteiden vuoksi.

Muchanga ilmoitti heti tyytymättömyytensä tuomioon.

Tuomio ei ole lainvoimainen.

Lähteet Helsingin käräjäoikeuden tuomio, Kansalainen.

Tilaa
Ilmoita
guest
35 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Minä vaan

Eivät nuo vahingonkorvaukset tule tekijän korvattavaksi.Yhteiskunta, siis sinä ja minä maksamme ne

marjatta

Järkyttävää. Ja Suomi elättää vuosia vankeusajan ja kouluttaa ym.. Takas käännytys olis oikea ratkaisu.

Pullaa ja paijjausta

Tälläisille lasten puukottajille, jotka pelkäävät lapsia olisi perinteinen jälkiabortti ainoa oikea ratkaisu, mutta eihän se täällä pridelännessä käy.

Suojautuminen villipedoilta nykyään tarpeen

Tuonkin pojan vanhemmilla, jotka ovat saattaneet pojan maailmaan,on korvausvelvollisuus poikansa rikoksista. Miksi ylipäätään oli puukko mukana. Ovatko koko ajan valmiudessa teräaseiden käyttöön. Suomen on terästäydyttävä suojelemaan oman maan kansalaisia noilta villipedoilta. Suomesta on tulossa kovaa vauhtia villi länsi ja pelottava sellainen.

John Quiman

Vanhemmat opettavat asennetta, mutta varmaan katukin kasvattaa tuohon suuntaan. Pitää olla noiden ajattelutavan mukaan kova jätkä. Noilla pohjilla saattaa tulla takapihan kingiksi, mutta muu menestys elämässä ei onnistu.

Valkoisen miehen taakka

Tuo tekijä on 18-vuotias, että juridisesti ottaen ainakin mennään omilla vastuilla ja korvausvelvollisuudella.

John Quiman

Mitä,ilmeisimmin alkuperä on Sambiassa (Zambia), koska sukunimi on tavallinen siellä.

Mikäs turvapaikantarve on sambialaisella? Ei mikään, mutta suvakkihan ei mieti muuta kuin sitä, että kunhan on korkealla suvakkien uhrihierarkiassa, niin tervetuloa sossun ohituskaistoille.

valtteri

Kaikki ”rauhantekijöiden” ja ”lelusalakuljettajien” kumminkaimat kelpaa meidän Arvopohja-johtajien lemmikeiksi.

Kyllästynyt olla maksajana taas

Olisi tämä tapaus saanut kaatua Välimeren taistelussa

Marokon kauhut

Kunhan pari vuosikymmentä vierähtää ja lämpötila nousee pari astetta niin Välimeri saatta punertaa kuin Taipaleenjoki talvisodassa.

metsäkulman murre

Haulla löytyy puukottajan kuva ja jopa video, jossa hän puhuu. Nuori mies. Afrikasta. HS on häntä kehunut 8.7.2014. Olisi se positiivinen yllätys, jos hän saisi nobel-palkinnon teoreettisesta fysiikasta.

John Quiman

Pitäisiköhän karkottaa heti, kun media kirjoittelee positiivista, koska on melkein sääntö, että median kehumat esimerkilliset ”maahanmuuttajat” saavat tuomioita myöhemmin?

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
Ihan vihaksi pistää

Pikemminkin saamassa nobelin katu kirurgiasta.

metsäkulman murre

Hieno oivallus! – Monikulttuuriin ansiosta kielemme on rikastunut sanalla ”katukirurgi”.

Pelle Hemppainen

Tyytymätön tuomioon? Pitsaa ja helikopteri, kenties?

Suojautuminen villipedoilta nykyään tarpeen

Eikun koventaa vain tuomiota ja lähettää sinne, mistä on tullutkin.

John Quiman

Voisi niinkin tehdä, mutta suvakkilan käytäntöihin kuuluu paremminkin koettaa löytää, että miten se saataisiin lyhyeksi ehdolliseksi ja parin tunnin yhdyskuntapalveluksi.

beldar

Vankilareissun loppupuolella voikin sitten hakea Suomen kansalaiseksi ja kun lähtee pois linnasta, annetaan passi käteen. Kätevää.

Eka Kettunen

Tuollainen taparikollinen tulee kustantamaan miljoonia euroja veronmaksajille elämänsä aikana.

osamäärä?

Osaakohan se edes kirjotitaa nimeään?

Timi

Jos istuu tuomionsa kokonaan 2065 päivää X 214e/päivä (vuoden 2019 vankilapäivän hinta) = 441910 euroa veronmaksajien rahoja…

juu

Kaksi kertaa muutamassa kuukaudessa on ”etelänmaalaiset” käyny joukolla päälle ilman mitään järjellistä syytä. En ole rikosilmoituksia tehnyt koska todennäköisesti oisin ite vaan joutunut maksumieheksi, sen verran saivat turpaansa. Enkä luota poliiseihin ja oikeuslaitokseen enää yhtään.

Kata

Näin meille käy..itse kullekin.Ei ole luottoa enää muuhun kuin itseensä.Hyvä että pystyt antamaan köniin!

Juukeli

Toivottavasti saivat selkään oikein kunnolla

Keskiaika. Nyt.

Miksi ne demlat nyt tuolla tavalla tuomitsivat ?
Migrikirurgian ihmelapsi kun oli vaan hankkimassa kenttäkokemusta.

joo

Eiköhän tuon tuomion tule vielä hovidemla puolittamaan vähintään (istuisi vain 1,5 vuotta), tai jopa muuttamaan ehdolliseksi.

Rullattu

Elikkä taas syyllinen oli veronmaksaja sillä kaikki rahat viedään meiltä jotk hikipäässä tehdään duunia.
Minä tee 2 työtä päivässä, aamulla 6 aikaan rakennusmaalle, sieltä kroppa paskana 4 aikaan kotiin, jotain ruokaa keksittävä lähes tyhjästä jääkaapista, sen jälkeen koittaa nukkua muutama tunti ja valmistautua lähemään hallivahdiksi vartioimaan.

Olen kyllä monta kertaa kysynyt itseltä miksi enää jatkan töitäni, totta jos puhutaan niin olen jo helvetin masentunut.

Kata

Joo siinä taas jotain 30000 veronmaksajien rahaa jota EMME HALUA MAKSAA näistä syistä voi vattujen vattu!Ja loma hotellissa kun sitä se vankila on ja oma ”seurakunta” odottaa!
Siinä taas niin värinää,tällä kertaa hilton muhahahahahahaaa muttei naurata yhtään!Yhteiskunnan turvallisuus on jo poissa näiden halavatun tuontipuukkojen takia!
En ihmettele jos olet masentunut niin olemme kaikki joilla järki vielä pelaa!
Jottain tarttis tehä!

John Quiman

Parasta vaan tottua suvakkilan unelmayhteiskuntaan, joka on suvakkien kertoman mukaan rikastava ja menestyvä ”maahanmuuttajien” ansiosta.

Myönnän kyllä, että vääräuskoisena minulle kaiken luvatun hyvän näkeminen on aika mahdotonta. Se varmaan johtuu pahasta luonteestani, jonka uudelleenkoulutusleirejä ei ole vielä, kun kaikki varat menevät näiden rikkauksien kotouttamiseen ja elättämiseen. Toivottavasti pääsen pian uudelleenkoulutukseen, koska en todellakaan kykene näkemään sitä luvattua hyvää.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by John Quiman
U. Kamutapsa

Sama vika mulla. Ilmeisen vääräuskoisuuteni lisäksi olen myös hullu, koska saatan kaupungilla liikkuessani nähdä mustakaapuisia aaveita. Eihän aaveita pitäisi olla olemassa – ainakaan Suomessa.

Viimeksi muokattu 1 vuosi sitten by U. Kamutapsa
Kaino-Vieno Huttunen

”Törkeän pahoinpitelyn yrityksen kohteeksi joutuneen korvaukset ovat 1000 euroa henkisestä kärsimyksestä.”

Paljonkohan minä voisin saada. Uutisten lukeminen tällaisista tapauksista ja etenkin tapausten jatkuva lisääntyminen aiheuttaa minulle suurta henkistä kipua ja ahdistusta. Kun siihen lisätään tummahipiäisten määrän kasvu jopa tällä pienellä paikkakunnalla, huudan kohta jatkuvaa eläimellistä huutoa. Eikä siinä kaikki, monet ovat edelleen sitä mieltä, että stoppi väkivaltakulttuurien soluttautumiselle on rasismia.

Kummastuttaa Muchangan hinku puolustaa ruoholahtelaisten kunniaa väkivaltaa käyttäen. Onko sitten niin, että Ruoholahti on jonkun Afrikan maan eteen työnnetty asema, ghetto, johon vieraalla maalla oleva muukalainen identufioituu. No me valkonaamat emme saisi heiluttaa edes sanan säilää tuhansia vaaran vuosia kestäneen ikiaikaisen kulttuurimme puolesta.

Ilkka Mänttäri

Tuohon korvausvaatimukseen suosittelisin tuollaista miljoonaa, voi sitten saada 500 000. No voi saada muutaman satasen. Noin pieneksi meidän hallitus ja koneisto luokittelee kantasuomalaisten (terveisiä Orpolle) oikeudet.

John Quiman

Veronmaksaja maksaa lisää oikeudenkäynneistä, korvauksista ja vankilakuluista. Ja tietysti vapautumisen jälkeen maksaa sen asunnon ja elämisen, paremman ihmisoikeusluokan mukaan tietysti.

Ilkka Mänttäri

Noille ei enää riitä karkotus. Suomeen tulee perustaa pakkotyöleiri jossa on maksimivartiointi. Tuollaisesta teosta täytyy saada ainakin 15 vuotta pakkotyötä kunnes korvaukset kaikille asianosaisille on maksettu. Ei ne aina voi jäädä valtion, eli meidän, vahingoksi. Sitten karkotus. Velka tulee maksaa. Kyllä ammattitaidottomillekin löytyy jotakin sopivaa. Toivottavasti jossakin metsissä, ei ihmisten keskuudessa koska saattavat saada päähänsä jotakin Islamin vallankumousta edistävää. Metsissä se on vaikeampaa, etenkin jos siellä on aseistetut vartijat.

Ilkka Mänttäri

Olen aina tiennyt että olet isänmaallinen ihminen.