Kotimaa Rikos

Tarjosi kyytiä ja raiskasi – ulkomaalaismiehelle yli 2 vuotta ehdotonta

Kuva Pxhere.

Kaksi ulkomaalaismiestä tarjosi kesällä 2018 naiselle Helsingin keskustassa autokyydin, joka päättyi heti alkajaisiksi naisen raiskaukseen.

Nainen oli viettänyt kesällä 2018 iltaa Helsingin keskustassa sisarensa ja tämän poikaystävän kanssa. Kun muut seurueeseen kuuluneet olivat jo lähteneet kotiin, naisen seuraan oli Helsingin Uutisten mukaan lyöttäytynyt kaksi ulkomaalaismiestä, jotka olivat sanoneet tarjoavansa naiselle kyydin kotiin.

Kun ulkomaalaismiehet ja nainen olivat päässeet autoon, kuljettaja poistui autosta ja takapenkillä ollut ulkomaalaismies raiskasi naisen väkivaltaisesti.

Nainen on kärsinyt tapahtuman jälkeen ahdistuksesta ja unettomuudesta ja raiskaus on aiheuttanut hänelle toimintakykyä alentavia psyykkisiä ongelmia.

Iltalehden mukaan 1998 syntynyt Ahmed Basim Saddam Al-Azzawi kielsi Helsingin käräjäoikeudessa syyllistyneensä raiskaukseen. Käräjäoikeus ei uskonut miehen selittelyitä vaan tuomitsi tämän raiskauksesta kahdeksi vuodeksi ja neljäksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen. Korvauksia mies joutuu maksamaan uhrilleen yhteensä 6 000 euroa.

Helsingin hovioikeus vahvisti Helsingin käräjäoikeuden tuomion tiistaina 13. elokuuta.

  • 648
    Shares