Kotimaa Maahanmuutto

Tarkistettu fakta: Suomella ja Ruotsilla on Pohjoismaiden löysin perheenyhdistämispolitiikka

Kuva Pixabay.

Nyt se on tarkistettu fakta. Suomella ja Ruotsilla on Pohjoismaiden löysin perheenyhdistämispolitiikka.

Perussuomalaisten toisen kauden kansanedustaja, eduskuntavaaliehdokas Olli Immonen kirjoitti blogissaan tammikuun lopussa, että Suomella on Pohjoismaiden löysin turvapaikkapolitiikka muun muassa perheenyhdistämiskäytäntöjen osalta.

– Poliitikot piiloutuvat kansainvälisten sopimusten taakse ja käyttävät sopimuksia perusteluna sille, ettei maahanmuuttopolitiikkaa sen vuoksi voisi muka tiukentaa Suomessa nykyistä enempää. Todellisuudessa Suomella on tällä hetkellä Pohjoismaiden löysin turvapaikkapolitiikka, mitä tulee esimerkiksi perheenyhdistämiskäytäntöihin. Tämä kertoo siitä, että tiukentamisen varaa löytyy – kyse on ainoastaan poliitikkojen tahtotilasta, Immonen kirjoitti.

Eufactcheck.eu -sivusto kertoo tarkistaneensa perheenyhdistämispolitiikkaa koskevan väitteen  – ja todenneensa, että Ruotsin ja Suomen perheenyhdistämispolitiikat ovat Pohjoismaiden löysimmät.

– Prosessimme aikana totesimme, että Ruotsin ja Suomen perheenyhdistämiseen liittyvät määräykset ovat vähiten rajoittavia. Islannin, Tanskan ja Norjan määräykset ovat merkittävästi tiukemmat, sivustolla todetaan.

Immonen ottaa faktantarkistuksen lopputuloksen itsestään selvyytenä vastaan.

– Erityisesti vihervasemmisto on vinkunut siitä, miten maahanmuuttajien perheenyhdistäminen on liian vaikeaa Suomessa. Tämä ei pidä paikkaansa – perheenyhdistäminen on nykyisin liian helppoa, kansanedustaja muistuttaa.

Euroopan maat ovat yksi toisensa jälkeen poistaneet haittamaahanmuuton vetovoimatekijöitä pyrkiessään suitsimaan laittomien siirtolaisten virtaa. Kansanedustaja Immonen ei halua Suomen erottuvan houkuttelevana haittamaahanmuuton kohdemaana.

– Kaikkien ulkomaalaisten ja Suomen kansalaisten perheenyhdistämistä on kiristettävä maassamme. Kaikki EU:n perheenyhdistämisdirektiivin sallimat lisäehdot on otettava käyttöön, mm. asumisaika- ja asuntovaatimus sekä suomen kielen taidon osoittaminen ja 21 vuoden ikärajavaatimus yhdistettäville puolisoille. Kaikki haitallisen maahanmuuton vetovoimatekijät täytyy karsia Suomesta, kansanedustaja Olli Immonen muistuttaa.

EUFACTCHECK on EJTA:n (European Journalism Training Association) eurooppalaisille journalismia opettaville oppilaitoksille suuntaama faktantarkistusprojekti.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit