Eurooppa Maahanmuutto

Täyttyykö Eurooppa koronapakolaisista? – italialainen oikeus linjasi koronariskin perusteeksi turvapaikan saamiselle

Torino, Italia. Kuvituskuva. Kuva Paul Keller / Flickr.

Italialaisen oikeuden päätös on merkittävä ennakkotapaus.

Milanon oikeus linjasi, että riski koronaviruksen tarttumiselle turvapaikanhakijan lähtömaassa on hyväksyttävä kriteeria humanitaarisen suojelun myöntämiselle, vaikka henkilön ei voitaisikaan todeta pakenevan sotaa ja vainoa.

Jokainen tapaus tulee arvioida erikseen, mutta pandemia ja rajalliset mahdollisuudet sen hoitamiseen, köyhyys, sekä poliittinen ja sosiaalinen epävarmuus yhdessä voivat luoda tekijän, jonka vuoksi turvapaikanhakijaa ei palauteta kotimaahansa.

Corriere della Sera -lehden mukaan päätös liittyy valituksiin, jotka on tehty ennen edellisen sisäministeri Matteo Salvinin aikaan saamia turvapaikkapolitiikan tiukennuksia, joita nykyinen hallitus on sittemmin purkanut. Valittaneet ovat aasialaisia ja afrikkalaisia siirtolaisia, joille ei ollut myönnetty turvapaikkaa.

Yksi valittaneista on lukutaidoton, joka ei mielestään voi palata Bangladeshiin, koska työskennellessään Italiassa hän voi lähettää 50 euroa kuukaudessa kotiin.

Valittaneiden joukossa on myös gambialainen, joka ei voi palata kotiinsa, koska pelkää setänsä ”pahoja voimia”.

54-vuotias sokea pakistanilainen puolestaan pakeni Punjabista riidan jälkeen, joka koski korkealla hinnalla ostetun puhvelin todellista maitokapasiteettia.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa