Kotimaa Politiikka

Kansanedustajaehdokas Teemu Lahtinen tuomittiin 60 päiväsakkoon Twitter-päivityksistä

Kuva muokattu Hezzu / Wikimedia Commons / CC BY-SA 4.0

Espoolainen kansanedustajaehdokas Teemu Lahtinen sai 60 päiväsakkoa kiihottamisesta kansanryhmää vastaan ja uskonrauhan rikkomisesta julkaistuaan oikeusministeriön Finlexistä kopioimiaan Jussi Halla-aholle tuomion tuoneita lauseita Twitterissä. Lahtinen moittii kovennettua sakkotuomiota.

Espoolainen kaupunginvaltuutettu ja kansanedustajaehdokas Teemu Lahtinen tuomittiin tänään 60 päiväsakkoon kiihottamisesta kansanryhmää kohtaan ja uskonrauhan rikkomisesta. Tuomion tulivat Lahtisen julkaistua Finlex-sivustolta löytyvät tekstinpätkät, jotka sisälsivät Jussi Halla-aholle aikaisemmin tuomion tuoneita lauseita.

Lahtinen kielsi syyllistyneensä mihinkään rikokseen, sillä hän kertoi jakaneensa tekstit ainoastaan Halla-ahon tuomiota kritisoidakseen, ei loukatakseen ketään.

Teemu Lahtinen

Lahtinen itse kokee, että asian vieminen käräjäoikeuteen oli alunperinkin hyökkäys häntä kohtaan ja motiivit poliittisia, sillä samoja tekstejä on vuosien aikana julkaistu lukuisissa muissakin medioissa, mm. iltapäivälehdissä, ilman sanktioita. Hän kyseenalaistaakin tuomion ja pitää oikeuden päätöstä epätasa-arvoisena ja poliittisena.

– Käräjäoikeuden päätös tarkoittaa sitä, että kaikki samoja tekstejä sellaisenaan tai muokattuina julkituoneet olisi myös saatettava rikosoikeudelliseen vastuuseen, sillä muutoin minua ei kohdella perustuslain turvaamalla yhdenvertaisella tavalla, Lahtinen toteaa.

– Suomi on oikeusvaltio ja täällä on saatava arvostella oikeuslaitosta ja tuomioita, eikä siitä voi rangaista. Väkisinkin tulee mieleen Orwellin romaani Eläinten vallankumous: kaikki olemme tasa-arvoisia, mutta toiset muita tasa-arvoisempia. Itse en taida kuulua siihen tasa-arvoisempien joukkoon.

Aiemmin julkaistussa blogikirjoituksessaan Lahtinen sanoo avustajansa nostaneen oikeudessa esiin myöskin hänen roolinsa poliitikkona ja eduskuntavaaliehdokkaana.

– Sen roolin kautta minulla on paitsi oikeus, myös eettinen velvollisuus äänestäjiäni kohtaan tuoda esiin yhteiskunnallisia epäkohtia, vääriä lakeja, oikeuskäytäntöjä ja vakaumukseni mukaisia poliittisia näkemyksiäni lainsäädännön muuttamiseksi.

Lahtinen antaa oman tiedonantonsa tänään perjantaina 29.03.2019 klo 16:45 Espoon Sello-kauppakeskuksessa. Tiedonanto videoidaan ja sitä voi reaaliaikaisena seurata hänen Facebook-sivullaan https://www.facebook.com/valitseTeemuLahtinen/

41-vuotias Lahtinen on pitkän linjan perussuomalainen poliitikko ja Suomen Sisun varapuheenjohtaja.

  • 265
    Shares