Kotimaa Politiikka

Terhi Kiemungin erottamisen syyksi paljastui junalippu

Terhi Kiemunki

Perussuomalaisten puoluehallitus erotti kokouksessaan 24. helmikuuta Tampereen Perussuomalaisten puheenjohtajan Terhi Kiemungin puolueesta. Perusteluna erottamiselle on käytetty junamatkan maksua.


Tampereen Perussuomalaisten paikallisyhdistyksen hallituksen jäsenten mielestä puheenjohtaja Terhi Kiemungin puolueesta erottamisen syy on käsittämätön ja ajankohta pahin mahdollinen kuntavaaleja ajatellen. Kyse on yhden junamatkan maksusta.

Kiemunki kertoi kuulleensa ”puheita”, joiden mukaan hänen varojen käytössään on ollut epäselvyyksiä vuonna 2015 hänen toimiessaan Pirkanmaan alueen PS-piirin sihteerinä. Nämä puheet ovat alkaneet Pirkanmaan Perussuomalaisten kevätkokouksesta 2016. Piiri hyväksyi tilit useiden kokousten jälkeen joulukuussa 2016 ja 2015 toimineelle PS-piirin hallitukselle myönnettiin tili- ja vastuuvapaus.

    ”Pyysin useita kertoja tietoa mitä selvitettävää on, mutta vastaukset olivat joka kerta erilaisia ja epämääräisiä. Lopulta sain selvitettäväkseni kuitit, jotka koostuivat mm. puhelin- ja nettilaskuista, kahvi- ja pullakuiteista ja kahdesta junamatkasta. Vieläkään ei kukaan kertonut mitä epäselvää niissä on. Vasta kaksi minuuttia ennen syyskokouksen alkua 4.12.2016 PS-piirin puheenjohtaja Niemi sanoi, että kahden Helsingin matkan junaliput on maksettu Terhi Kiemungille sekä piirin että puolueen tileiltä,” Kiemunki kertoo.

Kiemungin kuultua epäselvyydestä, hän ryhtyi itse selvittämään asiaa. Kiemunki löysi edellämainituista laskuista yhden virheen: Kiemunki oli osoittanut puolueelle noin 150 euron matkalaskun, saajana Pirkanmaan Perussuomalaiset ja tilinumeroksi oli jäänyt epähuomiossa Kiemungin oma tilinumero.

Kiemunki ilmaisi tuolloin pahoittelunsa vahingosta, ja on sanomansa mukaan useita kertoja pyytänyt asiasta hyvityslaskua.

    ”Minulle ei ole milloinkaan tullut mieleenikään tahallani ’kavaltaa’ piiriltä rahaa omaan käyttöön. Nyt kyseinen inhimillinen vahinko on huolellisella mustamaalauskampanjalla saatu näyttämään tahalliselta varastamiselta. Sepä onkin kaunis kiitos vuosien palkattomasta työstä. Hienoa sinänsä jos tämä on ainoa virhe jonka olen noina vuosina tehnyt, joku olisi saattanut siinä hässäkässä tehdä useampiakin,” sanoo Kiemunki.

Häntä lähellä olevan lähteen mukaan ”tuntuu hiukan oudolta, että esimerkiksi Tampereella valtuutetut ovat aiemmin saaneet rikkoa räikeästi ja tahallisesti sääntöjä. Kuulemismenettelyä ei ole edes yhdistyksen hallituksen pyynnöistä huolimatta puoluehallitus tehnyt, mutta tässä tapauksessa erottamismenettely aloitetaan. Kiemunki on ollut kuusi vuotta piirin sihteerinä ja siitä neljä vuotta myös taloudenhoitajana. Näiden vuosien aikana Kiemunki on varmasti käyttänyt omia henkilökohtaisia varojaan puolueen eteen moninkertaisesti.”

    ”Toivon oikein hyvää kuntavaalimenestystä kaikille Perussuomalaisten listalla ehdolla oleville. Onneksi Tampereella on loistava tiimi ja kehotan heitä jatkamaan sisukkaasti kaupunkilaisten puolesta taistelua siitä huolimatta, että puoluehallitus on tehnyt täysin käsittämättömän ratkaisun. Perussuomalaisuus, arvot ja ideologia eivät ole kadonneet mihinkään,” sanoo Kiemunki.

Myös toinen varapuheenjohtaja ja pitkäaikainen tamperelainen PS-vaikuttaja Heikki Luoto on hämmästynyt erottamisesta.

    ”Terhi on osa joukkuetta, tuskin puoluehallitus haluaa, että joukkue hajoaa? Tässä on oltava jokin väärinkäsitys. Puoluehallituksessakin on vain ihmisiä. Tässä on ollut tiedon puutetta. Luotan, että Terhi vain otetaan uudelleen puolueeseen. Näitä vaan sattuu,” sanoo Heikki Luoto.

Tapahtuneesta huolimatta Tampereen Perussuomalaiset vakuuttavat jatkavansa kohti vaalivoittoa.

Muokattu klo 11.01: puoluekokous muotoon kokous.

  • 722
    Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset