Kotimaa Politiikka

Terhi Kiemungin vastine virpomiskohuun


Terhi Kiemunki (ps)
Terhi Kiemunki (ps)

Terhi Kiemunki: En ole koskaan pilkannut tai solvannut yhtäkään lasta alkuperänsä, perheensä uskonnon tai ihonvärinsä takia.


Terhi Kiemungin vastine vasta pinnalle nousseeseen kohuun, jossa väärinymmärrykset ja epämääräinen tiedottaminen on saanut suuremmat mittasuhteet, kuin se ansaitsee. Yksikään media ei ole suostunut julkaisemaan Terhi Kiemungin omaa näkökulmaa kohuun, josta on tehty myös kansalaisadressi hänen erottamisekseen.

Aamulehti oli lähestynyt Kiemunkia asian tiimoilta kysymällä haluaisiko hän antaa vastauksen aiheutuneeseen kohuun, Kiemunki oli antanut vastauksensa, jonka jälkeen hän sai viestin, missä kerrottiin, että vastaus joudutaan julkaisemaan merkittävästi lyhennettynä.

Alla Vastaus kokonaisuudessaan.

”Olen nähnyt otsikoita, joissa löytyy sanoja: ”irvaili”, ”pilkkasi”, ”solvaa” jne. Lisäksi asia on uutisoitu niin, että siitä saa käsityksen että virpojia olisi käynyt ovellani. Mediassa puhutaan myös maahanmuuttajalapsista tai lapsien ulkonäköön kohdistuvasta kirjoituksesta. Näistä yksikään väite ei ole totta.

Alkuperäinen kirjoitushan sisälsi kaksi kysymyslausetta, jotka varmasti olisi voinut muotoilla toisin. Sisältö kuitenkin vastaa samaa kuin ”Viettävätkö muslimitkin pääsiäistä vai ovatko he omaksumassa kristillisiä perinteitä ja kulttuuriamme?” Joka olisi tietysti hyvä asia. Kun kyse on nuorista naisista jotka käyttävät kulttuuriinsa kuuluvaa hijab-huivia, heidät on varmasti kasvatettu islaminuskon mukaisesti. Ei ole siis kyse ”ulkomaalaistaustaisesta”, ”maahanmuuttajasta”, tai ihonväriltään tummemmasta henkilöstä. Kyse on kulttuurien ja uskontojen eroista ja niiden tavoista tai rituaaleista. Olen samassa ketjussa myöhemmin kommentoinut, että olisi positiivinen ajatus jos lapsille saadaan opetettua tapojamme ja perinteitämme, mutta tämä on tietenkin unohdettu kuvata ja jakaa. Kutsun monesti lapsia – isompiakin – penskoiksi, eikä se ole pilkkanimitys. Jos näistä asioista joku on jonkun mielestä lasten solvaamista niin olen todella pahoillani.

Minut tuntevat ihmiset tietävät, että en ole koskaan pilkannut tai solvannut yhtäkään lasta alkuperänsä, perheensä uskonnon tai ihonvärinsä takia. Ymmärrän hyvin, että kun asia on saatu mediassa näyttämään lasten pilkkaamiselta, on se arka paikka. On löydetty lapsi-kortti ja se on todella tehokas.

Myöhempi kommentti jota on reposteltu aivan irrallaan alkuperäisestä asiayhteydestä liitettynä toiseen on kondomi-juttu. Se kommenttihan ei edes liittynyt virpomiseen eikä virpojiin, vaan vastasi edelliseen, sittemmin poistettuun kommenttiin. Näin toimii Facebook.

Julkisuudessa pöyristytään asioista joista ei tiedetä mitään muuta kuin lööppi ja sen kommenttiketju somessa. Se ei ole mitenkään epätavallista. Sitä kyllä ihmettelen jälleen kerran, miksi ei saada kohua, irtisanoutumisia tai erottamisvaatimuksia sellaisista kirjoituksista kuin ”Toivon että Jesus ilmestyy ja tappaa kaikki” Andre Wickström tai ”Syö paskaa ja kuole” Husu Hussein. Tai muuta vastaavaa jota kyllä löytyy runsain mitoin.
Minuun ei ole yrittänytkään ottaa yhteyttä asiaa julkisuudessa kritisoineet oman puolueeni jäsenet, minä en toimisi koskaan niin vaan kuulisin ennen tuomitsemista.

Terhi Kiemunki

Toimitus
21.3.2016
Tilaa
Ilmoita
guest
14 Kommenttia
Uusin
Vanhin Äänestetyin
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Gon

”Kun ”unelma” on saavutettu, on myöhäistä katua

27.3.2016 18:49 Terhi Kiemunki Islam Terrorismi 96 kommenttia ilmoita asiaton viesti
Viimeisen 30 päivän aikana terroristit ovat tehneet 23 pommi-iskua 22 maassa, 1018 ihmistä on kuollut ja 2008 haavoittunut. Brysselissä, Euroopan ytimessä kamppailee viimeisen iskun jäljiltä hengestään ihmisiä kolmevuotiaasta lapsesta ikäihmisiin. Ainakin 34 ihmistä on jo kuollut. Yhdysvaltojen ulkoministeriö varoittaa kansalaisiaan Euroopan-matkailusta ja muslimitahot juhlivat onnistunutta iskua.

Suomessa poliitikot ja media kilvan muistuttavat jokaisen muslimiterroristin teon jälkeen, ettei sillä ollut mitään tekemistä islamin kanssa. Ei saa antaa pelolle valtaa, he sanovat. Heidän mielestään suurin uhka maassamme on rasismi ja vihapuhe. Sisäministeri myöntää että maahan on saapunut kymmeniä terroristeja, viranomaisten arvio on paljon karumpi. Löydettyjä terroristeja tuodaan käräjäoikeuteen josta heidät lasketaan vapaalle jalalle. Samoin vapautuvat kaikki raiskaajat ja muut rikolliset. Ja kirkko ottaa suojiinsa kaikki laittomasti maassa olevat – uutisoidaan.

Suomessa kohistaan ja pöyristytään somepäivityksistä. Ei suinkaan kaikista, ainoastaan ”rasistisista”. Kirjailija Jari Tervo on kutsunut joitakin suomalaisia ”valkoiseksi roskaväeksi”, somalialainen keskustan poliitikko Hussein kirjoittaa kantasuomalaiselle yksityishenkilölle ”Syö paskaa ja kuole”, hauska koomikko Andre Wickström kommentoi ulkoministerin rukousaamiaista ” Toivon että Jesus ilmestyy ja tappaa kaikki” ja Vantaan demarinuorten varapuheenjohtaja Kamal Palani Jafi kehottaa twiitissään aseelliseen vastustukseen rasismia vastaan. Ja monia muita. Nämä kaikki on suvaittava. Näistä ei tehdä lööppejä, ei pöyristytä, ei tehdä pilkkalauluja eikä pilakuvia. Sen sijaan luodaan väkisin mielikuvia ihonvärin tai syntyperän perusteella pakolaisia pilkkaavista isänmaallisista – jos tuota sanaa enää sallitaan edes käytettävän. Vastakkaiselle puolelle lööppeihin tuodaan lasten maahantuonnilla rahastava SDP:n markkinointiammattilaisen tummaihoinen poika, jonka esitettyä kohtelua riennetään valtionpäämiestä myöden paheksumaan.

”Monikulttuurisuuden unelmasta” eri mieltä olevista ihmisistä halutaan kerta kaikkiaan päästä eroon, kaikki keinot ovat sallittuja. Suomalaisille näytetään kovalla kädellä miten käy jos he uskaltavat ihmetellä sitä, että Suomessa ei enää saisi nauttia omista perinteistä, kuten joulunäytelmistä ja suvivirrestä koska ne saattavat loukata muslimeja; että kaupoissa pitäisi olla sianlihalle eri myyntitiski koska se on muslimien mielestä saastaista tai että lapsi ei saisi käyttää koulussa leijonakorua koska se on liian isänmaallinen symboli. Mutta ”meidän vääräuskoisten kulttuurimme” voidaan valjastaa tukemaan uusien kulttuurien tarpeita loputtomasti. Jos menet sitä ihmettelemään, niin sinut kivitetään kuin hunnutettu nainen Bagdadin torilla, jossa kaikki läsnäolijat ovat samaa mieltä siitä että teit rikoksen.

Suomeen ja koko Eurooppaan rantautuu kulttuuri, uskonto ja laki jolle julmuus vääräuskoisia kohtaan on itsestäänselvyys. Se alistaa häikäilemättömästi kaiken alleen. Se vaatii vaan ei suvaitse. Ei ole maltillista islamia, on vain yksi islam. On vain yksi Koraani jonka mukaan jokaisen muslimin tulee elää. Vanha Eurooppamme ei pääse terrorismista niin kauan kuin suvaitsemme ja hyväksymme islamin opit. Kaikki muslimit eivät ole terroristeja, mutta tässä ajassa kaikki Euroopan terroristit ovat muslimeja.

Eivätkö sateenkaariväki ja feministit tiedä miten heidän käy kun islam valtaa maan? Ovatko he ihan tosissaan kun marssivat unelmansa puolesta? Kumpi puoli heidän oikeuksiaan puolustaa kun joudumme lopulta taistelemaan isänmaamme ja kulttuurimme puolesta?

Kaiken kohtaamani vihan, pöyristymisen, paheksunnan ja pilkan jälkeen olen entistä vakuuttuneempi, että minä en halua islamin valtaavan maatamme. Minua ei hävetä, enkä pyydä anteeksi että en halua maahamme yhtään muslimia joka ei ole valmis luopumaan tämän alistavan ja väkivaltaisen uskonnon vaatimasta kulttuurista saadakseen oikeuden vieraanvaraisuutemme hyväksikäyttöön. Joka ei ole valmis kertomaan lapsilleen että Suomessa ei saa kuolemantuomiota luopumalla islamista ja joka ei opeta lapsiaan kunnioittamaan kulttuuriamme ja lakiamme sekä elämään niiden mukaan.

Kun Suomeen on tunkeuduttu ja kansa alistettu – kun vääräuskoiset on tapettu – naiset ja lapset raiskattu, moskeijat on pystytetty ja demokratia kukistettu, kysyn teiltä jotka tämän halusitte, samoilla sanoilla joilla minulta on tivattu: ”Hävettääkö? Pyydättekö anteeksi?” Olen pahoillani, silloin se on myöhäistä.”

Terhi ei ole pahoillaan. Edes läpällä. Terhiä vain ottaa toooosi kovasti pannuun, kun hänet on tällä tavoin aiheettomasti lynkattu. Vähemmästäkin katkeroituu.

Valejournalisti

Toisin kuin Nanne yrittää väittää, virpomisella on vahvat kristilliset juuret. Wikipedia tietää kertoa, että virpominen tunnettiin jo varhaiskristillisenä aikana, ortodokseilla virpominen kuuluu nykyisinkin Palmusunnuntain vieton perinteisiin.

Nanne

Hyvä Kiemunki! Ohessa on suora ote vastineestasi, johon olet lainannut facebook-viestiäsi
“Viettävätkö muslimitkin pääsiäistä vai ovatko he omaksumassa kristillisiä perinteitä ja kulttuuriamme?”

Tiesitkö, että virpomisperinne, kiertäminen ihmisten ovilla noidiksi (tai kissoiksi tai pupuiksi) pukeutuneina ajamassa pahoja henkiä pois palkkaa vastaan, on pakanallinen tapa. Sillä ei ole mitään yhteyttä kristinuskoon (käsittääkseni kristinusko periaatteessa kieltää tälläiseen pakanalliseen tapaan osallistumisen, koska noidat ovat yhteistyössä Saatanan kanssa). Kevätpäiväntasauksen jälkeinen ensimmäinen täysikuu, eli kevään ensimmäinen täysikuu, on ollut suomalaisen pakanallisen uskon mukaan aikaa, jolloin pahat henget, noidat ja muut ilkeyksien tekijät ovat erityisen paljon liikkeellä. Myös taloa, ihmisiä, karjaa ja peltoa on tällöin pidetty erityisen haavoittuvana (heikkona pitkän talven jäljiltä) ja siksi on tehty erilaisia suojaus- ja karkoitusrituaaleja pahan ajamiseksi ja pitämiseksi poissa. Tälläisiä ovat olleen ’kiirasreen’ vetäminen talon ja/tai pellon ympäri (koska paha ei voi tulla tälläisen jalaksenjäljen yli), lehmänkellojen ja muun metallisen kolinaa aiheuttavan sitominen (varsinkin lasten) vyötäisille (meteli karkottaa pahat henget pois), kokon polttaminen (pahat henget pelkäävät valoa) ja pajuvitsoilla vihtomalla ja suojausloitsuilla karjan ja perheenjäsenten sekä ystävien suojaus (suojausloitsuilla ja pajulla vihdottua karjaa ei paha voinut vahingoittaa).

Lisäksi muistuttaisin teitä siitä, että muslimit pitävät Jeesusta yhtenä suurena profeettana (mutta eivät Messiaana, Vapahtajana tai Jumalan poikana / toisena persoonana), joten mikseivät muslimit voisi juhlia hänenkin juhliansa kuten he juhlivat toisenkin suuren profeettansa, Muhamedin. Sekä kristinuskon että islam ovat versonneet samasta juutalaisesta uskosta, kun armoa ja taivaspaikkaa on tarjottu muillekin kuin ’Jumalan valittuun kansaan’ syntyperäisesti kuuluville.

aku piitti

olet oikeassa`!!!!

Tepi S.

Kuka tämän on mahtanut kirjoittaa?

Jaakko Nousiainen

Kiemunki. Henkilön feisarissa on tuo teksti ja kuvaus kuinka Aamulehti oli ”halunnut” sen julkaista, mutta lehti olikin muuttikin tekstin ihan muukasi.

Kurkaa itse. Asia on julkisella profiililla. Ei tartte olla kaveri.
https://www.facebook.com/terhi.kiemunkiosisomaki

valkoinen kaupunkilainen

Kiemunki esitti alkuperäiset kysymyksensä facebookin suljetulle ryhmälle. Onko kyseessä vilpitön tiedonjano, jota hän sammutti esittämällä kysymykset muslimikulttuurin ja kotoutuksen asiantuntijajoukolle? Uskoiko hän saavansa vastauksen punaniskakavereiltaan? Kyseessä lienee paremminkin häpeämätön naljailu, jollaista voi käyttää rasismihengen kohotuksena saman henkisessä seurassa. Tämä on pääteltävissä ryhmässä annetuista kommenteista.

Maahanmuuttaneen muslimin ystävä

Joku voisi julkaista kuvan kokonaisuudessaan siitä mitä nainen meni siellä FB:ssa kirjoittamaan.

Nythän nainen itse kirjoittaa, että olisi voinut kirjoittaa toisien, eikä kirjoita sitä mitä kirjoitti.

Selittelyn makua ja en oikein luota nyt tuohon kirjoitusasuun.
Ehkä hän pelaa sillä kortilla, ettei monet ole nähnyt sitä mitä hän meni julkaisemaan.

Mutta onko toisen FB-sivulta kuvan ottaminen ainoastaan kavereille tehdyssä päivityksessä lakiemme mukaan sallittua?

Tässä mietin, miten tosiaan ne rajat häilyvät ihmisllä siitä, mitä kannattaa kirjoittaa ja mitä ei kannata kirjoittaa.

Miusta tää vastaus ei ole kohun herättämän mielipahan käsittelyssä ihan nappiavaus. Viisas olisi keskittynyt lasten mielipahan ja lasten vanhempien mielipahan huomioimiseen oman mielipahan esittelyn sijaan. Menee typeräksi syyttelyksi ja syyllistämiseksi rivien välistä luettaessa.

Jos joku pääsee edes tulkitsemaan kirjoittelusta, että rasistista lausaumaa mielipiteissä on tuotu esille, on hyvä miettiä sitä miten itseään tuo esille. Ei siinä selittelyt auta.

Petteri

Tuossahan kuvankaappaus Kiemungin postauksesta on Iltalehden sivulla:
http://static.iltalehti.fi/uutiset/21301297_uu.jpg

Jaakon linkissä Kiemungin feisarisivulla on julkinen jako (ei tarvitse olla kaveri näkyäkseen, kunhan on feisarissa): https://www.facebook.com/terhi.kiemunkiosisomaki

Siellä Kiemunki kertoo kuinka hänen hälystä kirjoittamaansa ei ole julkaistu lehdissä niinkuin hän on kertonut. Tämä sivu näyttäisi olevan aitoa Kiemungin tekstiä.

Lauri Dammert

Mitens ne kondomit? eikö se ole jo ajatuksena alaikäisen seksuaalista häirintää?

Jarmo Turunen

Höh. Etkö lukenut tuota lyhyttä iemungin juttua?

”Myöhempi kommentti jota on reposteltu aivan irrallaan alkuperäisestä asiayhteydestä liitettynä toiseen on kondomi-juttu. Se kommenttihan ei edes liittynyt virpomiseen eikä virpojiin, vaan vastasi edelliseen, sittemmin poistettuun kommenttiin. Näin toimii Facebook.”

Kallu

Sitä vaan ihmettelen, että puoluetoverit ovat ensimäisinä puukottamassa selkään, ennenkuin edes kysytään, mikä ontotta ja mikä median kirjoittamaa valhetta

Jamppa

Olen vuosikymmenen tuntenut kaverin joka on Tampereen valtuustossa. Hän kertoo kuinka monesti on tilanteita joissa ”minkä tahansa muun puolueen ihmiset käyttäytyvät ihmisiksi, mutta omasta löytyy mielipuolisella kiihkolla toimivia kilpailijoita”. Eikä kaveri ole persu. ”Selkään puukottaminen” lienee ”ihan normaali” toimintamalli politiikassa.

Kallu

Kannattaisi kyllä kuunnella ensin mitä todellisuudessa on sanottu, varsinkin nyt, kun valtamedia on alkanut vääristelemään asioita ja jopa valehtelee sivuillaan. Myötätunto Terhille!