Eurooppa

Terrori-isku Kreikassa – käsikranaatteja Ranskan suurlähetystöön Ateenassa

Käsikranaatteja on heitetty eilen Ranskan suurlähetystöön Ateenassa. Kreikan viranomaiset kutsuvat tapahtunutta terrori-iskuksi.

Isku tapahtui vain muutamia päiviä ennen presidentti Barack Obaman Kreikan vierailua. Kreikan hallitus on tuominnut iskun, jossa loukkaantui yksi poliisi. Loukkaantunut poliisi oli tehtävissään Ranskan suurlähetystön edustalla, kun tuntemattomat hyökkääjät iskivät.

Mikään taho ei toistaiseksi ole ilmoittanut olevansa vastuussa iskusta.

Poliisiviranomainen on kertonut, että kyseessä luultavasti oli käsikranaatti-isku.

Kreikan Hallitus on ilmoittanut, että Kreikan poliisi tulee tekemään velvollisuutensa ja ottamaan selvää iskun suorittajista. Hallitus on myös ilmoittanut, että Kreikan poliisi tulee turvaamaan kaikkien kansalaisten turvallisuuden.

Kreikan ja Ranskan ystävyyssuheet eivät saa kärsiä terroritoimenpiteen seurauksena, ilmoitti Kreikan hallituksen edustaja.

Kreikassa iskut liikemiehiä, poliisia ja lähetystöjä kohtaan ovat kohtalaisen yleisiä. Yleensä iskujen takana ovat vasemmistosiiven sissijoukot.

Poliisi on sulkenut tapahtumapaikan ja suorittaa tutkintaa

Poliisi on sulkenut tapahtumapaikan antaakseen työrauhan tutkijoille.

Viranomaiset arvelevat, että loukkaantunut poliisi ei ole hengenvaarassa, koska hänellä oli yllään suojavarusteet iskun tapahtuessa.

Poliisi on löytänyt moottoripyörän, jonka uskotaan olleen iskun suorittajien käyttämä, ja suorittaa ajoneuvolle teknistä rikostutkintaa.

Vasemmisto-organisaatiot ovat jo ilmoittaneet, että he tulevat järjestämään Obaman vastaisia protesteja tämän Kreikan-vierailun aikana.

Poliisi uskoo, että vasemmistoanarkistit voivat olla iskun takana. Aiheutuneet pienehköt vauriot viittaavat poliisiviranomaisen mielestä lähinnä symboliseen iskuun.

Express

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa