Muu maailma

”Terrorismin ja Islamin välillä on suora yhteys”

Terrorismin ja islamin välillä on suora yhteys, sanoo indonesialaisen islam-järjestön pääsihteeri.

Kyai Haji Yahya Cholil Staquf on maailman suurimman Islam-järjestön Nahdlatul Ulaman pääsihteeri. Järjestöllä on yli 50 miljoonaa jäsentä pääosin Indonesiassa. Radikaali-islamilaisesta terrorista hän puhuu suoraan. ”Lännen tulisi lopettaa Islam-kritiikin leimaaminen islamfobiaksi”, hän sanoo.

”On olemassa suora yhteys fundamentalismin, terrorin ja ortodoksisen islamin välillä”, kertoo Kyai Haji Yahya Cholil Staquf saksalaiselle Frankfurter Allgemeinen Zeitung – lehdelle (koko haastattelu). Tämä koskee erityisesti muslimien suhteita ei-muslimeihin ja valtion asettamiin lakeihin. Seurauksena on erimielisyyksiä ja väkivaltaa.

”Liian monet muslimit näkevät sivilisaation, jossa elää rauhanomaisesti rinnakkain eri uskontokuntia joksikin, jota vastaan on taisteltava”, sanoo Yahya Cholil Staquf. Lännen kasvava epäluulo ja pelko Islamia kohtaa on hänen mielestä ymmärrettävää ja sen vuoksi on puhuttava suoraan: ”Lännen tulisi lopettaa Islam-kritiikin leimaaminen islamfobiaksi”

”Meidän on päästävä tilanteeseen, jossa islamin perinteisien normien ja lainsäädännön kirjaimellinen noudattaminen on tuomittavaa. Uskonnolliset ja sosiaalinen todellisuus on sovitettava yhteen. On myös tehtävä kaikille kristallin kirkkaaksi, että valtion lainsäädäntö tulee aina ensin”, sanoi pääsihteeri haastattelussa saksalaislehdelle.

Kyai Haji Yahya Cholil Staquf on Islam-oppineesta sunni-perheestä,  ja hän on maailman suurimman sunni-islamia tunnustavan järjestön pääsihteeri vastuualueenaan mm. Eurooppa. Järjestöä pidetään maltillisena, ja pääsihteeriä itseään pidetään Islamin henkisen siiven edustajana.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa