Eurooppa

Terrorismista epäilty teki itsemurhan putkassa

Poliisi teki lauantaina iskun saksan Chemniz:issä sijaitsevaan asuntoon, sen jälkeen kun he olivat saaneet tiedustelutuloksia siitä, että lähiaikoina tapahtuisi pommi-isku. 22-vuotiaan Jaber Albakrin asunnosta poliisi löysi 1,5 kiloa räjähdysaineita, mutta itse epäilty oli ehtinyt paeta – siitäkin huolimatta, että poliisi oli vartioinut asuntoa.

Mies etsintäkuulutettiin ja suuri poliisijoukko etsi 22-vuotiasta miestä kaksi päivää, ennen kuin syyrialainen pakolainen Mohammed ilmestyi sunnuntaina poliisiasemalle Leipzig:issä. Mohammed kertoi poliisille, että hän ja hänen kaksi kumppaniaan olivat sitoneet 22-vuotiaan terroristiepäillyn, joka löytyisi heidän asunnostaan eräästä kaupungin pakolaiskeskuksesta.

Maanantaina saksan poliisi ilmoitti Twitterin välityksellä, että Jaber Albakrin etsintä on lopetettu.
– Väsyneitä mutta onnellisia siitä, että olemme pidättäneet terrorismista epäillyn, kirjoitti Leipzig:in poliisi Twitterissä.

Der Spiegel kertoo, että 22-vuotias on tehnyt itsemurhan poliisin pidätyssellissä. Se, kuinka tämä tapahtui, on vielä epäselvää. DPA:n mukaan Albakr olisi hirttänyt itsensä.

Tiedotuspalvelun informaatiossa osoitettiin, että terrorijärjestö IS aikoi toteuttaa teon joko rautatieasemaa tai lentokenttää kohtaan mahdollisesti Berliinissä. Viime viikolla viranomaiset olivat onnistuneet jäljittämään uhkan nyt kuolleeseen Jaber Albakr:iin.

Hän oli 22-vuotias mies, joka tuli saksaan syyrialaisena turvapaikanhakijana vuonna 2015. Jaber oli ollut rakentamassa itsemurhavyötä, joka oli jo melkein valmis, kertoo The Telegaph.

Jakoa

Liity kannattajajäseneksi

Grilli kesäkuntoon - tulikulma.fi

Uusimmat uutiset