Muu maailma

Terroristiryhmä aloitti vihreän jihadin

Kuvat Al-Masdar News ja Phrontis / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0
Terroristiryhmä Al-Shabaabille ei ole mikään ongelma katkaista vääräuskoisten kauloja, mutta jatkossa päitä ei kanneta ainakaan muovikasseissa, koska ryhmä on ilmoittanut siirtyvänsä ekojihadismiin.

Itäafrikkalaisella, pääosin Somaliassa vaikuttavalla Al-Shabaab -järjestöllä on kunnianhimoinen tavoite nostaa ekoterrorismin profiilia. Järjestö on kieltänyt muovikassien käytön pyhässä sodassa.

Järjestö on ilmoittanut huolestaan nettiradiossa ja määrännyt muovikasseille ehdottoman kiellon koko valtakunnassaan. Järjestön johtaja Mohammed Abu Abdullah kertoi lähetyksessä kieltävänsä myös harvinaisten puiden kaatamisen rangaistuksen uhalla.

Yhteisöpalvelu Twitterissä ryhmää juhlitaan maailman ympäristöystävällisimpänä terroristiryhmänä eli kirjaimellisesti ekoterroristeina.

Al-Shabaab -järjestö toimii Somalian lisäksi myös naapurimaassa Keniassa. Järjestön ekotaistelijoiden lukumääräksi arvioidaan noin 12 000 ekoterroristia, joiden vastuulle lasketaan pelkästään vuoden 2016 aikana noin 4 000 murhaa.

Tällä viikolla järjestön ekoterroristit teloittivat 20 kyläläistä Aadin kylässä Keski-Somaliassa ja ottivat koulutettaviksi kaikki kylän 14–16 -vuotiaat pojat. Heistä on tarkoitus tehdä uutta ekoterrorismia jatkavia lapsisotilaita istuttamaan puita Allahin kunniaksi ja valvomaan muovipussikieltoa ilmastonmuutoksen estämiseksi.

Lähde: Kronen Zeitung

Uusimmat uutiset

Liity kannattajajäseneksi