Kotimaa Politiikka

Teuvo Hakkarainen: Mikä maksaa maahanmuuton kulujen selvittämisessä?

Teuvo Hakkarainen. Kuva Verkkomedia PS / Flickr
Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen tivasi sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattilalta suullisella kyselytunnilla, missä viipyvät hallituksen lupaamat laskelmat maahanmuuton kustannuksista.

Hallitusohjelmaan perussuomalaisten aikanaan vaatima kirjaus kustannusten selvittämisestä on nykyään ministeri Pirkko Mattilan (sin.) vastuulla.

Itse selvityksen piti valmistua ministeriön nettisivujen mukaan keväällä. Ministeriön sivuilta löytyy asiasta yksi taulukko, jossa on kerrottu, mitä kaikkia maahanmuuton vaikutuksia tutkivia teoksia on olemassa. Onko sosiaali- ja terveysministeri tyytyväinen siihen, että ministeriönne on saanut selvitettyä kahdessa ja puolessa vuodessa, mitä selvityksiä on olemassa? Hakkarainen kysyi.

Hakkarainen korosti, että päättäjien ja virkamiesten tulee tietää, keitä maassamme on, mitä he tekevät ja mitä heille maksetaan.

Kysynkin arvoisalta sosiaali- ja terveysministeriöltä, mikä maksaa selvityksen valmistumisessa ja mikä on arvionne vuotuisista maahanmuuton kustannuksista? Hakkarainen jatkoi.

Hakkarainen lisäksi hämmästeli, miten hallitus pystyy laatimaan valtion vuotuisen menoarvion – jota tälläkin hetkellä eduskunnassa käsitellään – kun ei se Hakkaraisen mukaan pysty selvittämään edes niitä kuluja, joita maahanmuutosta syntyy.

Vuoden 2018 talousarvioesitystä katsellessa huomaa, että kyllä useilla aloilla lasketaan senttejä hyvinkin tarkkaan. Asuminen kallistuu, köyhät köyhtyvät ja rikkaat rikastuvat. Veteraanitkaan eivät säästy leikkurilta. Mutta samaan aikaan jopa laittomasti maassa oleville on löydetty lisärahoitusta! Hakkarainen syytti.

Kertokaa nyt meille perussuomalaisille ja koko kansalle, aiotteko te puuttua näihin epäkohtiin. Jos ette aio, voitteko edes rehellisesti kertoa, miksi hallitus antaa maahanmuuton kustannusten kasvaa harmaalla alueella samaan aikaan, kun se kurjistaa suomalaista lapsiperheistä eläkeläisiin.

Ministeri Mattila lupasi, että selvitys valmistuu kyllä, mutta ei puhunut aikataulusta mitään. Sisäministeri Paula Risikko (kok.) puolusti, että vuoden 2015 siirtolaiskriisissä tehtyjä kalliita päätöksiä on vasta nyt saatu korjattua.

 

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa