Eurooppa Politiikka

Thüringenissä epäillään vaalivilppiä

Weimar, Thüringen. Kuva Pixabay.

Viime sunnuntain osavaltiovaaleissa Thüringenissä epäillään liberaalipuolueen paikallisen pääsihteerin harrastaneen vaalivilppiä.

Epäilys on herännyt tarkistuslaskennan kuluessa, kun puolueen saamista äänistä on siirretty oikeaan osoitteeseen neljä ääntä. FDP oli ylittänyt äänikynnyksen täpärästi viiden äänen turvin.

Vapaat demokraatit ovat nousemassa tauon jälkeen maapäiville. Vaalitulos oli 5,0005 prosenttia. Tämä merkitsee viiden äänen marginaalia viiden prosentin äänikynnyksen yli. Jos tarkistus vähentää vielä kaksi ääntä, ei FDP saa maapäiville edustajia, joita alustava vaalitulos antoi viisi kappaletta. Maaginen numero siis.

Puolueen Thüringenin pääsihteerin Robert-Martin Montagin toimintaa on nyt ryhdytty tutkimaan. Hänen epäilleen vaikuttaneen tulokseen vaalivirkailijan kautta. Tarkastuslaskenta jatkuu yhä. Mikäli puolue jää vaille paikkoja, muuttuu poliittinen asetelma jonkin verran.

Tasoituspaikkamenettelyn johdosta vielä ei voida sanoa, vaikuttaisiko tämä mahdollisen enemmistön muodostamiseen. Vasemmiston ja vihreiden hallitus saattaa silti olla niukassa vähemmistössä. Joka tapauksessa neuvotteluja hallituksen ”sietämisestä” käydään pääministeri Bodo Ramelowin ja CDU:n paikallisen johtajan Mike Mohringin kesken. Liberaalien putoaminen vahvistaisi CDU:n pelimerkkejä.

Lähde Welt

  • 98
    Shares