Eurooppa Rikos

Tilanne Brysselissä terrori-iskujen jälkeen

@twitter

@twitter
@twitter

34 uhria on saanut surmansa ja 136 henkilöä on haavoittunut Brysselin terrori-iskujen sarjassa. Paikalta on löydetty Kalashnikov-kivääri.


Hyökkäysten uskotaan olevan olleen Islamilaisten terroristien inspiroimia.

Ainakin 14 henkilöä kuoli, ja toiset 81 henkilöä on loukkaantunut kahdessa suuressa räjähdyksessä lentokentällä, kun taas 20 henkilöä on kuollut ja 66 henkilöä on haavoittunut, joista 23 loukkaantunutta on kriittisessä tilassa, metrossa tapahtuneiden räjähdysten vuoksi Brysselissä, vahvistavat viranomaiset. Useita henkilöitä on vielä loukussa Molbeekin metroasemalla, kertoo Maggie De Block.

Belgian uutistoimistot kertovat silminnäkijöiden kuulleen laukauksia ja arabiankielisiä huutoja lentokentällä räjähdysten aikana. Tämä vahvistaa epäilyjä ISIS-terroristien osallisuudesta. Kaksi miestä on pidätetty ennen metroräjähdyksiä. Belgian uutistoimiston mukaan Zaventemin lentokentältä on löydetty aseita, tätä ei ole kuitenkaan vahvistettu viranomaisten toimesta.

Alphonse Youla, joka oli lähellä räjähdyksiä lentoasemalla, kertoo nähneensä naisen, joka oli räjähdyksessä menettänyt jalkansa. Hän lisäsi, että hän auttoi ainakin viisi ihmistä ulos tilanteesta, osa oli kuollut ja osa vielä elossa, mm. kaksi poliisia, jotka olivat myös menettäneet jalkansa. Lentokentän ikkunoita ja suuri osa kattoa on romahtanut räjähdyksen voimasta.

Isku metroon sattui EU:N päämajan viereisellä pysäkillä. Ihmiset pelkäävät, että useita vastaavia iskuja tulee tapahtumaan vielä saman päivän aikana.

Belgian viranomaiset ovat vahvistaneet itsemurhaiskun. Pääministeri Charles Michel sanoi hyökkäysten olevan sokeita, pelkurimaisia ja väkivaltaisia. Hän varoitti myös mahdollisesti tulevista iskuista.

Ranskan pääministeri Manuel Valls kertoo, ”Me olemme sodassa.”
Useat Euroopan maat ovat kiristäneet turvallisuuspolitiikkaansa ainakin hetkeksi iskujen johdosta ja pelastushenkilökunta etsii vielä uhreja tapahtumapaikoilta.

Irakilainen uutistoimisto kertoo iskujen takana olevan ISIS, joka olisi ottanut vastuun terrori-iskuista.

Räjähdysten tausta American Airlines check-in tiskin luona on vielä epäselvä, vahvistamattomat lähteet kertovat pommista, joka oli asetettu paikoilleen pisteen viereen.

Belgian pääministeri Charles Michel, kertoo seuraavansa tilannetta minuutti minuutilta, tärkeimpänä asiana uhrit ja heidän hyvinvointinsa. Ranskan sisäministeri Bernard Cazeneuve kertoi jalkauttavansa 1600 poliisia ja turvallisuusjoukkoja Ranskan kaduille, joka on myös korkeassa hälytystilassa terrorismin vuoksi. Myös Britannian poliisit ovat varautuneet.

Asiasta lisää täällä.

Asiasta uutisoi Express

Toimitus
22.3.2016
Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit