Eurooppa

Toimittaja Lamotte omasta hautajaiskutsustaan: ”Tää on niin pirun sairasta, että sanat ei riitä”

Ruotsalainen toimittaja Joakim Lamotte havaitsi tänään, että tukholmalainen hautaustoimisto mainosti hautajaisia. Vain ruumis puuttui, sillä ilmoitus koski Joakim Lamotten hautajaisia.

Joakim Lamotte on toiminut aiemmin Ruotsin yleisradio SVT:n toimittajana ja Göteborgs Postenin kronikoitsijana. Vuodesta 2015 saakka Lamotte on tehnyt uraa freelancerina keskittyen raportoimaan lähinnä rikoksista, maahanmuutosta, feminismistä ja sukupuoli-ideologiasta.

Lamotte on saanut paljon vihollisia arastelemattomalla tavallaan tehdä reportaaseja. Nyt joku oli päättänyt juhlia hänen hautajaisiaan.

– Joku erittäin sairas ihminen on tehnyt kutsun hautajaisiini. Tämä kutsu on parhaillaan hautaustoimisto Lavendlan sivuilla. Olen ottanut yhteyttä Lavendlaan ja pyytänyt heitä poistamaan kutsun hautajaisiini, Lamotte kirjoittaa Facebook-sivullaan.

Kuva Joakim Lamotten Facebook-sivu.

– Tää on niin pirun sairasta, että sanat ei riitä. Millaiset ihmiset tekevät näin? Ennen kaikkea koronan aikoina, jolloin monet menettävät läheisensä.

Lamotte ei vielä tiedä, kuka on tempauksen takana, mutta hän ei aio jättää asiaa tähän.

– En tiedä, kuka tämän teki, mutta teen poliisille rikosilmoituksen, Lamotte kertoo Kansalaiselle.

Joulukuussa 2019 Lamottea uhkailtiin, mukiloitiin ja hänen kalustonsa ryöstettiin, kun toimittaja oli raportoimassa Kronogårdenissa, eräässä Trollhättanin maahanmuuttajalähiössä. Yhteenotossa maahanmuuttajien kanssa myös yksi poliisi sai vammoja.

  • 72
    Shares
Tagit