Muu maailma Uutiset

Toisten tietoinen altistaminen HI- virukselle ei ole enää rikos Kaliforniassa.

Kalifornian Kuvernööri Jerry Brown allekirjoitti 6.10 lakialoitteen joka alentaa rangaistuksen seksikumppanin tietoisen altistamisen HIV- tartunnalle rikoksesta rikkomukseksi.

Tämä aloite koskee myös kaikkia verenluovuttajia jotka eivät ilmoita omaa HIV- tilaansa veripankille.

Lakialoitteen tekijöiden, demokraattisenaattori Scott Wienerin ja edustajainkokousmies Todd Glorian mukaan moderni lääketiede auttaa HIV-tartunnan saaneita elämään pitempään ja poistaa tartunnan riskin lähes kokonaan.

”Tarkoituksenamme on estää uudet HIV- tartunnat. Emme tule tekemään tätä uhkaamalla ihmisiä vankilalla, vaan saamalla ihmiset käymään testeissä ja antamalla heille mahdollisuuden hoitoon.” Wiener sanoi.

HIV on ainoa tartuntatauti jolle altistaminen on rikos Kaliforniassa. Wienerin mukaan nykyinen laki voi vaikuttaa ihmisten päätöksiin olla käymättä HIV- testeissä, koska ilman testiä heitä ei voida syyttää rikoksesta.

Lakimuutoksen kannattajien mukaan naisprostituoidut ovat yliedustettuina rikossyytteissä, jopa tapauksissa missä tartuntaa ei ollut tapahtunut.

Osavaltion republikaanit äänestivät lakialoitetta vastaan. Heidän mukaansa uusi laki vaarantaisi väestön terveyden.

”Mielestäni toisen ihmisen altistaminen taudille joka muuttaa heidän elintapansa loppuiäksi, pakottaen heidät lääkekuurille jota heidän on noudatettava voidakseen elää mitenkään tavallista elämää, sen tulisi olla rikos.” Republikaanisenaattori Joel Anderson perusteli kantaansa senaatissa käydyn väittelyn aikana. “Minusta on täysin mieletöntä että suhtautuisimme tähän kevyesti.”

Andersonin mukaan ratkaisuna voisi olla kovemmat rangaistukset tartuntatauteja tietoisesti levittäville.

Lähde: LA Times

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa