Eurooppa Rikos

Toulouse: Niqab-naisen paperien tarkastus eskaloitui – kaupungissa väkivaltaisia mellakoita jo neljättä yötä

Kuvituskuva. Kuva Wikimedia Commons.
Sunnuntaina 15. huhtikuuta Toulousessa poliisi yritti tarkastaa islamilaista niqabia käyttäneen naisen henkilöllisyyspaperit. Poliisi joutui käyttämään tilanteessa aseita, ja nyt kaupungissa raivoavat väkivaltaiset mellakat jo neljättä yötä.

Ongelmat alkoivat sunnuntaiaamuna Bellefontainessa Toulousessa, kun poliisiosasto pysäytti niqabia käyttäneen naisen aikomuksenaan tarkastaa tämän henkilöllisyys. Henkilöllisyystodistuksen sijaan nainen tarjosi poliiseille huonoa valokopiota henkilöllisyystodistuksestaan. Poliisit pyysivät naista ottamaan niqabin pois nähdäkseen hänen kasvonsa. Kasvot peittävä asuste on kielletty Ranskassa julkisilla paikoilla.

Nainen kuitenkin kieltäytyi tottelemasta ja alkoi huutamaan, mikä puolestaan houkutteli tapahtumapaikalle kolmisenkymmentä nuorta, jotka piirittivät poliisit.

Poliiseja heiteltiin esineillä, ja he joutuivat puolustautumaan muun muassa ampumalla kyynelkaasua sekä kumiluoteja (Flash-Ball).

Muutamia tunteja myöhemmin alueella oli täysi kaupunkisota käynnissä. 15 autoa ja useita roskasäiliöitä oli sytytetty tuleen Bellefontainen ja Reynerien alueilla. Lähes 200 poliisia sekä santarmia komennettiin kohtaamaan mellakoijat.

– Siellä oli selvästi halu iskeä poliisin kimppuun. Tällaista ei ole nähty vähään aikaan, komisario Arnayd Bavois kertoi.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa