Eurooppa

Trelleborgissa kunnan työpaikan saaminen edellyttää nyt vastakkaisen sukupuolen kättelemistä

Kuva Shutterstock.

Etelä-Skånessa Trelleborgissa vaaditaan kunnan työntekijöitä kättelemään vastakkaista sukupuolta uskonnosta ja kulttuurista riippumatta. Jos tämä ei käy, saa unohtaa työpaikan kunnassa.

Maanantai-iltana Trelleborgin kunnanvaltuusto päätti hyväksyä aloitteen, joka vaatii kunnan työntekijöitä kättelemään toisiaan sukupuolesta, kulttuurista ja uskonnosta riippumatta, kertoo Expressen.

Moderaattien Mikael Rubinin mukaan vaatimus ei ole mitenkään ylimitoitettu. Asiassa on kyse perinteiden säilyttämisestä sekä paikallisten tapojen kunnioittamisesta.

Aloitteen takana oleva ruotsidemokraattien Helmuth Petersén puolestaan uskoo, että maahanmuuttajat ja pakolaiset eivät voi määritellä, kuinka miehet ja naiset tervehtivät Ruotsissa toisiaan.

Myös Suomessa monikulttuuri aiheuttaa yhteentörmäyksiä. Syksyllä 2017 Etelä-Suomen oikeusapu- ja edunvalvontapiirissä oikeusavustajan asiakkaaksi tuli muslimiksi osoittautunut henkilö, joka kieltäytyi kättelemästä oikeusavustajaa uskontoonsa ja oikeusavustajan sukupuoleen vedoten.

Oikeusavustaja koki tilanteen loukkaavaksi ja pyysi asiakasta kääntymään toisen oikeusavustajan puoleen. Asiakkaan yhdenvertaisuusvaltuutetulle tekemä kantelu syrjinnästä johti sovintosopimukseen, jonka nojalla Etelä-Suomen oikeusapu- ja edunvalvontapiiri maksoi asiakkaalle ”osapuolten kohtuulliseksi katsoman” 2 500 euroa hyvityksen.

Korjattu kirjoitusvirhe ensimmäisestä kappaleesta 19.12 klo 23:00

  • 395
    Shares

Liity kannattajajäseneksi