Eurooppa

Trollhättanissa suuria mellakoita jo viikon

Kuvituskuva. Husbyn mellakoiden toinen päivä vuonna 2013. Kuva Wikimedia Commons.

Tällä kertaa mellakat ovat räjähtäneet käyntiin Trollhättanissa, jossa maahanmuuttajavoittoisessa Kronogårdenin kaupunginosassa on poltettu autoja ja rikottu paikkoja koko viikon.

Viime yön saldoksi on tullut muutama palanut auto, rikottu vartijan auto, kymmeniä särjettyjä bussipysäkkejä ja paikallisliikenteen linja-auto lopetti reittiliikenteen, koska bussit joutuivat kivityksen kohteeksi ja parista autosta hajoitettiin tuulilasi.

Trollhättanin mellakat poikkeavat hiukan Malmön mellakoista siten, että siellä ollaan otettu käyttöön erilaiset köyhän miehen singot. Uusruotsalaiset tekevät tällaisia sinkoja putkista, jonka toinen pää tukitaan ja putkeen tiputetaan ilotulitusraketti. Sen jälkeen rakettia voi ohjata summittaisesti. Näitä raketteja ammutaan ihmisten silmille ja päin ohikulkevia autoja. Tilanne meni niin vakavaksi, että poliisi pysäytti liikenteen kokonaan Lantmannavägenin alueen ympäristössä.

Yöllä paikalle hälytettiin lisävoimia naapurikunnista ja Göteborgista saatiin poliisihelikopteri vartioimaan tilannetta taivaalta. Poliisijoukot perääntyivät jossain vaiheessa Kronogårdenin laitamille seuraamaan tapahtumia, sillä he eivät uskaltaneet puuttua tilanteeseen, koska kaikkialta satoi nyrkin kokoisia kiviä.

Mellakoijien kerrotaan olevan nuoria aikusia ja lukumäärältään heitä kerrotaan olevan 50- 60. Ei mikään ihan pieni mellakka.

Kaupunkilaiset ovat peloissaan ja raivoissaan. Ennenkaikkea siksi, että monien mielestä poliisi on jättänyt ihmiset yksin mellakoitsijoiden keskelle, eikä poliisi tee mitään muuta kuin seuraa tilannetta. Muuan mies kertoo:

– On aivan käsittämätöntä, että poliisi ei tee mitään muuta kuin seuraa kauempana tilannetta vaikka heidän pitäisi ampua mellakoitsijoita.

Lue lisää TTELA:sta

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa