Muu maailma

Trump jäädytti White Helmets -järjestön rahoituksen

Kuvakaappaus Youtube
Yhdysvallat on jäädyttänyt 200 miljoonan dollarin avustukset Syyriaan. Päätöksen seurauksena myös kiistanalainen White Helmets -järjestö menettää osan rahoitustaan.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump on jäädyttänyt 200 miljoonan dollarin avustukset Syyriaan, kertoo The Telegraph. Avustus olisi sisältänyt rahoitusta myös kiistanalaiselle White Helmets -järjestölle (Valkokypärät), jota on arvosteltu Syyrian hallituksen vastaisten propagandafilmien tekemisestä.

Järjestö myönsi tiedotteessaan perjantaina, että Washingtonin päättämä avustusten jäädyttäminen koskee myös sitä. Järjestö ei ole kuitenkaan omien sanojensa mukaan saanut vielä virallista vahvistusta asiasta.

White Helmetsin perustaja on britti James Le Mesurier. Järjestön rahoitus tulee länsimailta ja on väitetty, että sillä on turhankin läheiset väliset paikallisten islamistien kanssa, jotka ovat jo käytännössä hävinneet sodan Syyrian hallituksen joukkoja ja Venäjää vastaan.

Ryhmän toiminnasta Syyriassa tehty “White Helmets” -dokumentti tuli tunnetuksi kun paljastui, että dokumenttiryhmä oli tehnyt useita lavastusvideoita, joita lännen liberaalimedia levitti ilman mitään suodatusta ja käytti heitä virallisena lähteenä.

Järjestön on myös epäilty provosoineen tapahtumia Syyrian Douman väitettyyn kaasuiskuun liittyen.

Shares

Liity kannattajajäseneksi

Uusimmat uutiset