Eurooppa Maahanmuutto

Trump NATO-kokouksessa: ’Maahanmuutto valtaa Eurooppaa’

NATO-johtajat Berliinin muurin muistomerkillä 25.5.2017. Kuva: NATO
Torstaina pidetyssä NATO:n huippukokouksessa Yhdysvaltain presidentti Donald Trump kertoi lehdistölle varoittaneensa puolustusliiton jäseniä siitä, että ”maahanmuutto valtaa Eurooppaa.”

”Kerroin heille tänään, että EU:n on oltava varovainen, sillä maahanmuutto valtaa Eurooppaa ja kerroin sen kuuluvasti ja selvästi”, Trump kertoi lehdistötilaisuudessa Brysselissä.

”Näemme mitä maahanmuuton suhteen tapahtuu kaikkialla maailmassa. Voitin luultavasti, jos ei osittain, vaalit maahanmuuton vuoksi”, totesi Trump, huomioiden hallitsemattoman maahanmuuton innostavan eurooppalaisia ja amerikkalaisia äänestäjiä valitsemaan johtajia, jotka kannattavat tiukkaa rajavalvontaa.

Huomioiden Viiden tähden liikkeen ja Legan massamaahanmuuttoa vastustavan Italian hallituskoalition muodostumisen, presidentti Trump sanoi: ”Jos katsotte Italiaa, [pääministeri] Giuseppe [Conte] voitti vaalit voimakkaalla maahanmuuttopolitiikallaan.”

Trump totesi myös, että Britannia äänesti itsensä ulos EU:sta kontrolloimattoman maahanmuuton vuoksi.

EU vastaanotti yli miljoona maahanmuuttajaa Lähi-idästä ja Afrikasta vuoden 2015 maahanmuuttajakriisin aikana. Tuhannet ihmiset saapuvat edelleen meritse Italiaan, Espanjaan ja Kreikkaan, jatkaen yleensä kohti Luoteis-Euroopan anteliaampia hyvinvointivaltioita.

Tämän seurauksena esimerkiksi Puola, Itävalta, Tshekki, Unkari ja Italia ovat joko valinneet tai valinneet uudelleen johtajat, jotka ovat sitoutuneet lopettamaan laittoman maahanmuuton.

Tällä viikolla Breitbart raportoi, että Italian uuden populistisen koalitiohallituksen aikana Italiaan on saapunut maahanmuuttajia 80 prosenttia aikaisempaa vähemmän. Samalla myös mereen hukkuneiden maahanmuuttajien määrä vähentyi.

Trump puhui torstaiaamun lehdistötilaisuudessa saavuttuaan NATO-johtajien hätäistunnosta, jossa hän oli kehottanut liittolaismaita suunniteltua nopeammin lisäämään vastuutaan NATO:sta.

Keskiviikkona Trump arvosteli Saksan puolustuksen olevan liikaa Yhdysvaltojen varassa, vaikka samalla Saksa maksaa energiastaan miljardeja dollareita Venäjälle. Hän painosti muita NATO:n jäseniä kasvattamaan puolustusmenojensa osuutta bruttokansatuotteestaan kahdesta prosentista neljään prosenttiin.

Victoria Friedman / Breitbart 12.7.2018

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Uusimmat uutiset

Kansalaisen verkkokauppa