Eurooppa Politiikka

Trump-Putin tapaamisessa nähtiin ”testosteronikainalot”

Omid Nouripour. Kuva Heinrich Böll Stiftung / Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0
Saksan vihreiden ulkopolitiikan tiedottaja kertoo mielipiteitä suurvaltajohtajien tapaamisesta Helsingissä.

Saksan vihreiden ulkopolitiikan tiedottaja Omid Nouripour on kertonut omia ja puolueensa mielipiteitä Helsingin huipputapaamisesta Donald Trumpin ja Vladimir Putinin välillä. Omidin ja puolueen tase on kriittinen ja skeptinen.

– Atomiasevaltioiden tulee pysyä neuvotteluväleissä keskenään, sanoo Omid Welt-lehdelle.

– Tästä keskusteluyhteydestä ei kuitenkaan saa olla haittaa muille. Se on huolestuttavaa, että Trump selvästi sai Putinin kanssa aikaan eräänlaisen testosteronikainaloyhteyden jota hänellä ei ole ollut huomattavissa G7-kokouksessa muiden johtajien kanssa, sanoo Nouripour lehdelle.

– Voimme vain toivoa, ettei Trump tehnyt Putinin kanssa Helsingissä sopimusta, jonka maksajaksi joutuu Ukraina. Kun taas Trump kertoi medioille haluavansa auttaa Syyrian ihmisiä iskemällä entistä kovemmin ISIS-joukkoihin, on kyseessä sama retoriikka jota Venäjä käyttää, kertoo vihreä poliitikko.

– Mielenkiintoista on kuitenkin se mitä Trump ei sanonut. Hän ei kertonut, miksi Venäjän rooli Syyriassa on kasvanut nykyisiin mittoihinsa. Trump ei myöskään myöntänyt, että Venäjä tuhoaa Syyriaa edelleenkin pommein ja kuinka paljon Moskova luo Syyrian kansalaisissa pelkoja, kauhua ja kuolemaa luodessaan herra Assadille vakaata maata, sanoo Omid lehdelle.

Lähde: Welt

Tilaa
Ilmoita
guest

0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit