Muu maailma

Trumpin hallinto: laittoman maahanmuuton kitkemiseen palkataan 10 000 uutta agenttia

Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0, Gage Skidmore
Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin hallinto on ryhtymässä järeisiin toimiin, jotta laittomia maahanmuuttajia piilottelevat kaupungit saataisiin takaisin järjestykseen.

Maahanmuutto- ja tullilainvalvontaviraston (ICE) johtaja Thomas Homan kertoi Foxille suunnitelmista lähettää 10 000 liittovaltion agenttia ratkaisemaan ongelmia, jotka vallitsevat turvapaikkakaupungeissa.

Homanin mukaan paikalliset viranomaiset on saatava tekemään yhteistyötä maahanmuuttoviranomaisten kanssa, jotta ongelmat saadaan ratkaistua. Homanin mukaan kyse on yleisestä turvallisuudesta.

Yhdysvalloissa on kaupunkeja, jotka kieltäytyvät tekemästä yhteistyötä maahanmuuttoviranomaisten kanssa. Tällaisia kaupunkeja kutsutaan turvapaikkakaupungeiksi (engl. sanctuary city). Turvapaikkalait ovat houkutelleet kaupunkeihin suuret määrät laittomia maahanmuuttajia ja rikollisjengejä.

Thomas Homan on aiemmin todennut haastattelussa, että Trumpin tullessa valtaan laittomat rajanylitykset ovat romahtaneet jopa 70 prosentilla, mikä on historiallisen alhainen lukema.

Homan on aiemmin saanut näkyvyyttä mediassa toteamalla, että laittomien maahanmuuttajien tulisi olla huolissaan mahdollisuudesta tulla karkotetuksi.

 

Lähteet: Fox News Insider, Fox News, Washington Examiner, The Hill

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit

Kansalaisen verkkokauppa