Eurooppa Politiikka

Tšekin pääministeri ei hyväksy Unkaria uhkaavia EU:n sanktioita ja sanoo Viktor Orbánia liittolaiseksi

Viktor Orbán ja Andrej Babiš. Kuva Photo: Balázs Szecsődi / Unkarin hallitus.
Monet hallitukset vastustavat Euroopan parlamentin päätöstä puoltaa Unkarille asetettavia sanktioita. Puolan ja Italian joukkoon astuu nyt Tšekki, jonka johtaja sanoo, että Viktor Orbánin hallintoa vastaan asetettavat sanktiot eivät ole oikeutettuja.

Tšekin pääministeri Andrej Babiš sanoi torstaina, että Euroopan parlamentti on väärässä pyrkimyksissään käynnistää rangaistustoimenpiteet Unkaria vastaan, kertoo Radio Praha. Babiš myös painotti, että hänen hallituksensa tukee Viktor Orbánia, jota hän kutsuu liittolaiseksi.

Unkaria on syytetty ihmisoikeusrikkomuksista koska se suojelee omaa kansaansa, kulttuuriaan ja demografiaa kieltäytymällä ottamasta vastaan siirtolaisia kolmansista maista.

Babiš sanoi myös ottavansa asian puheeksi niiden puolueensa (ANO) jäsenten kanssa, jotka äänestivät artikla 7 – ydinaseartiklan – liipaisemisen puolesta Unkaria vastaan. ANO-puolueen 4 europarlamenttiedustajaa äänesti rangaistustoimenpiteiden puolesta. Näistä europarlamenttiedustajista kaksi ei ole enää puolueen jäseniä.

Tšekin pääministeri Babiš kertoi myös, että europarlamentin päätös jakaa Eurooppaa entisestään. Hänen mielestään europarlamenttiedustajien tulisi keskittyä oleellisiin asioihin kuten Brexitiin.

 

  • 1.3K
    Shares