Eurooppa Politiikka

Tšekin pääministeri: ”Emme tahdo elää täällä Afrikassa tai Lähi-idässä”

Andrej Babiš. Kuva Dragan Tatic

 / Wikimedia Commons.
Tšekin pääministeri on painottanut, että maa vastaanottaa maahanmuuttoa hallitusti vain saman kulttuuripiirin maista vastoin Brysselin tuhoisaa maahanmuuttopolitiikkaa, minkä hän uskoo aiheuttavan laajoja levottomuuksia muuallakin kuin Saksassa.

Andrej Babišin mukaan Saksan mielenosoitukset johtuvat hallitsemattomasta maahanmuutosta, joka johtaa räjähdysalttiiseen ilmapiiriin, kertoo ParlamentníListy.cz.

– Chemnitz on aivan nurkan takana, Babiš sanoi sunnuntaina viitaten Saksassa maahanmuuttajien suorittaman kuolemaan johtaneen puukotuksen aiheuttamiin levottomuuksiin.

– Olen perin pohjin pyrkinyt selittämään, että kyseessä on taistelu Euroopan sivilisaation ja kulttuurin säilyttämisestä. Emme tahdo elää täällä Afrikassa tai Lähi-idässä. Meidän tulee taistella arvojemme puolesta, pääministeri vaati.

Chemnitz on Euroopan ”sytytin”

Pääministerin mukaan Chemnitz on Euroopan ”sytytin”.

– Tottakai se on. Eurooppa on jakautunut. Macron jopa haluaa järjestää huippukokouksen laittomien siirtolaisten jakelusta, se ei ole normaalia, hän painotti.

– Oletteko nähneet kuvia turistirannoille saapuvista siirtolaisaluksista? Eurooppalaiset ovat shokissa ja peloissaan. Sama tapahtui Chemnitzissä, Babiš muistutti.

Hiljainen enemmistö astuu esiin EU-parlamenttivaaleissa

Pääministeri Babiš myös muistutti, että tulevissa EU-parlamenttivaaleissa asetetaan askelmerkit Euroopan tulevaisuudelle.

– Hiljainen enemmistö astuu varmasti esiin. Kysymys kuuluu, mikä tulee olemaan EU-parlamentin ja EU-komission kokoonpano, sillä hölynpöly turvapaikanhakijoiden uudelleensijoittamisesta on esitelty komission toimesta, pääministeri Babiš nauroi ja lisäsi, että komissio ei saisi olla poliittinen elin ja päättää yksittäisten jäsenvaltioiden asioista.

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa