Eurooppa Maahanmuutto

Tsekin pääministeri: EU ei määrää Tsekkiä turvapaikanhakijakiintiöissä

Kaksi Keski-Euroopan maahanmuuttorealistista poliitikkoa. Tsekin pääministeri Andrej Babiš (vas.) ja Itävallan liittokansleri Sebastian Kurz. Kuva Bundesministerium für Europa, Integration und Äusseres / CC BY 2.0
Tsekin pääministerin mukaan Tsekkiä ei määrätä Brysselistä käsin maahanmuuttoa koskevissa asioissa.

Pääministeri Andrej Babiš on vakuuttunut, että EU ei määrää Tsekkiä turvapaikanhakijakiintiöitä koskevissa asioissa. Hänen mukaansa sellainen saattaisi johtaa muiden maiden irtautumiseen Euroopan unionista. Babiš antoi kommenttinsa torstaina Prahassa ennen lähtöään EU:n huippukokoukseen Brysseliin.

Luulenpa heidän olevan tietoisia siitä, että turvapaikanhakijakiintiöt – joita pidän järjettöminä – eivät ratkaise laitonta siirtolaisuutta, ja niillä tulee olemaan kielteinen vaikutus EU:n ja EU-komission imagoon, Babiš painotti.

Siksi oletan, että he eivät samaa virhettä uudelleen, hän sanoi viitaten aiempaan EU:n turvapaikanhakijoiden uudelleensijoitusohjelmaan, joka päättyi syyskuun lopussa. Tsekki otti vastaan ohjelman puitteissa 12 turvapaikanhakijaa Kreikasta.

Keskiviikkona ennen hallituksensa valanvannomistilaisuutta Babiš kuvaili turvapaikanhakijakiintiöitä järjettömiksi ja julisti, että Tsekki tulee tekemään kaikkensa, että niitä ei tule.

Asiasta kertoi itävaltalainen Kurier.

  • 1.6K
    Shares