Eurooppa Politiikka

Tšekin pääministeri: EU:n on lopetettava laittomien siirtolaisten vastaanotto

Kuva Pixabay.
Tšekin pääministeri haluaa EU:n lopettavan laittomien siirtolaisten päästämisen alueelleen.

Tšekin pääministeri Andrej Babiš vaatii Euroopan unionille riittävän kattavaa siirtolaispolitiikkaa ja kovempia otteita laittomien siirtolaisten Eurooppaan pääsemisen estämiseksi. Babiš sanoi, että EU:n tulee välittää riittävän selvä sanoma, ettei laiton maahanmuutto Eurooppaan kannata.

– Tällä hetkellä Italia ja Malta eivät enää ota laittomia siirtolaisia vastaan, mutta Espanja ottaa. Tämä on selvä sanoma siirtolaisille, että Eurooppaan on mahdollista päästä edelleenkin, sanoo Babiš.

– Tämän sanoman lähettämisen on loputtava, muuten maahanmuuttoaalto ei lopu koskaan, hän lisäsi. Babiš esitti ideansa Italiaan ja Maltalle suuntautuneella valtiovierailullaan ja korosti, että on saatava aikaan ”kattava suunnitelma”. Lisäksi Babiš kertoi puhuvansa asiasta myös Angela Merkelin kanssa, joka tällä hetkellä neuvottelee Espanjan kanssa.

Babišin mukaan on viimeinen hetki ryhtyä ”erittäin aktiivisesti” etsimään ratkaisua, koska ”suunnattomaan keskusteluun on tuhlattu jo kolme vuotta, mikä vähentää toimijoiden kannatusta ja uskottavuutta”. Tällä hän viittaa EU-taakanjakosopimukseen, jota Itä-Euroopan maat eivät ole suostuneet toteuttamaan.

10,6 miljoonan kansalaisen Tšekki ei ole ottanut vuonna 2015 alkaneen maahanmuuttokriisin aikana muslimipakolaisia. Babiš on kertonut, ettei hänen maansa ota vastaan ”yhtään laitonta siirtolaista”. Tämä päätös on maan perustavaa laatua oleva strategia taistelussa laittomia siirtolaisia vastaan.

Lähde: iDNES

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa