Eurooppa Maahanmuutto

Tšekin pääministeri: Eurooppaan saapuneiden laittomien siirtolaisten tulee palata kotiin

Andrej Babiš. Kuva Dragan Tatic

 / Wikimedia Commons.
Tšekin pääministeri: Laittomat siirtolaiset eivät voi jäädä Eurooppaan.

Tšekin pääministeri Andrej Babiš vaatii The Guardianin mukaan, että Euroopassa olevien laittomien siirtolaisten tulee palata lähtömaihinsa.

– Euroopassa on 700 000 laitonta siirtolaista – heidän tulee palata kotiin, Babiš sanoi.

Eurostatin tilastojen mukaan EU:n alueella oleskeli laittomasti 618 780 EU:n ulkopuolelta lähtöisin olevaa henkilöä. Pääministeri ei tätä tilannetta hyväksy, sillä hän näkee, että ihmisiä tulisi auttaa heidän kotimaissaan.

– Näiden ihmisten tulisi pysyä kotona ja meidän pitäisi auttaa heitä Afrikassa. Ihmiset Syyrian tienoilla – he haluavat palata kotiinsa, hän huomautti.

10,6 miljoonan kansalaisen Tšekki ei ole ottanut vuonna 2015 alkaneen maahanmuuttokriisin aikana yhtään muslimipakolaista. Babiš on kertonut, ettei hänen maansa ota vastaan ”yhtään laitonta siirtolaista”. Tämä päätös on maan perustavaa laatua oleva strategia taistelussa laitonta siirtolaisuutta vastaan.

Babišin mukaan tulevissa eurovaaleissa ensi keväänä hallitsevana teemana tulee olemaan maahanmuutto. Hän näkee, että kyse on taistelusta Euroopan sivilisaation ja kulttuurin säilyttämisestä.

– Emme tahdo elää täällä Afrikassa tai Lähi-idässä. Meidän tulee taistella arvojemme puolesta, Tšekin pääministeri Andrej Babiš on sanonut.

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit