Eurooppa Politiikka

Tšekin pääministeri suhtautuu suurella varauksella YK:n GCM-siirtolaisuussopimukseen

Kuva Adam Jones / Wikimedia Commons / CC BY-SA 3.0
Gazetaprawna -lehti kertoo, että Tšekin pääministeri Andrej Babiš suhtautuu suurella varauksella YK:n GCM-siirtolaisuussopimukseen, joka on määrä allekirjoittaa 10. joulukuuta Marokossa.

Tšekin pääministeri Andrej Babiš haluaa, että ihmisiä autetaan heidän kotimaissaan sen sijaan, että heidät tuotaisiin Eurooppaan.

– Pitäisi lähettää apua Afrikkaan ja totettaa suunnitelma, jonka avulla yhtään siirtolaista ei saavu mantereellemme. He eivät ole meidän – eurooppalaisten – ongelma, sanoo Babiš.

YK:n GCM-siirtolaisuussopimus on määrä allekirjoittaa Marokossa 10. joulukuuta. Babišilla on sopimukseen hyvin varauksellinen kanta, eikä hän ole lainkaan varma, tuleeko maa allekirjoittamaan sitä.

– Minun täytyy myöntää, että henkilökohtaisesti en pidä tästä. Meidän tulee hallituskoalitiossamme läpikotaisin analysoida dokumentti ja keskustella siitä, Babiš huomauttaa.

Vaikka maan ulkoministeriö suhtautuukin sopimukseen myönteisesti, pääministerin kanta on toinen.

– Minun kantani on toinen. Virkailijoilla ja heitä tukevilla poliitikoilla on aina jotain näkemyksiä. Kuten sanottua, hallituskollegani valmistelevat parhaillaan perusteellista analyysiä  siitä, mitä siihen on kirjoitettu ja kuinka se vaikuttaa sisäpolitiikkaamme. Huolenaiheeni on, tuleeko meille tämän sopimuksen perusteella velvoitteita pakolaisten vastaanottamiseen. Myös siirtolaisuuden määritelmä ei ole kohdallaan, pääministeri painotti.

Tämän vuoksi pääministeri Babiš ei ole lainkaan varma, tuleeko Tsekin tasavalta allekirjoittamaan siirtolaisuussopimusta Marokossa.

Liity kannattajajäseneksi

Kansalaisen verkkokauppa