Eurooppa Politiikka

Tsekin presidentti esitteli toimittajille leikkikonekivääriä

Kuvakaappaus Youtube.
Tsekin presidentti Miloš Zeman, joka on tunnettu provosoivista vitsailuistaan toimittajien kustannuksella, esitteli lauantaina feikkiasetta, johon oli kirjoitettu ”toimittajille”.

Lokakuun 21. pidetyssä lehdistötilaisuudessa parlamenttivaalien päätyttyä Miloš Zeman otti esiin feikki-AK47:n ja esitteli sitä journalisteille TV-kameroiden edessä. Leikkipyssyyn oli kirjoitettu ”toimittajille”, ja lippaan tilalla oli Becherovka-pullo.

Presidentti pyysi kaikkia huoneessa läsnä olevia katsomaan tarkasti feikkiaseen kyljessä olevaa kirjoitusta. Tapaus oli jatkoa presidentin ja median pitkään kestäneelle vastakkainasettelulle.

Vuonna 2002 Zeman vertasi mediaa septitankkiin, ja pian sen jälkeen kuvaili heitä hyeenoiksi. Ensimmäisinä päivinä tultuaan valituksi virkaansa Zeman sanoi tsekkiläisten toimittajien  ”aivopesevän ihmisiä” ja ”manipuloivan mielipiteitä”.

Aiemmin tänä vuonna tavatessaan venäläisen kollegansa Vladimir Putinin, Zeman vitsaili paikalla olevista toimittajista sanoen, että heidät tulisi ”likvidoida” [liquidate].

Aivan ilmeisesti Zeman viittasi AK47-leikkiaseella ja Becherovka-lippaalla tähän, eli toimittajien ”nesteyttämiseen” [liquid = neste].

Tsekki valitsee presidentin tammikuussa 2018, ja Zeman on voittajasuosikkien joukossa.

Asiasta kertoi Visegrád Post

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit
Tagit