Eurooppa Maahanmuutto

Tsekin presidentti: muslimien pitää tehdä töitä omissa maissaan eikä tulla länteen vaatimaan etuuksia

Praha

Tsekin presidentti Milos Zeman uskoo, että muslimisiirtolaisten tulisi pysytellä kotimaissaan tekemässä työtä, eikä tulla Eurooppaan vaatimaan etuuksia.

Tsekkiläinen verkkolehti Parlamentní Listy kertoo presidentin sanoneen, että hänellä ”ei ole mitään niitä vastaan, jotka tulevat tänne tekemään työtä ja joilla on samankaltainen kieli ja kulttuuri”, viitaten ukrainalaisiin ja vietnamilaisiin yhteisöihin, jotka ovat ongelmattomia.

Milos Zeman

”En halua siirtolaisia, jotka tulevat toisista kulttuureista sosiaalisten etujen, eikä työn perässä,” hän jatkoi. ”Muslimien pitäisi jäädä kotimaihinsa tekemään siellä työtä, eikä tulla Eurooppaan, missä he eivät halua tehdä työtä.”

Zeman sanoi myös, että ”islam perustuu naisten halveksuntaan”, peilaten vuoden 2016 lausuntoaan, jonka mukaan ”koraanissa naiset edustavat ihmiskunnan alinta osaa”.

Saksassa, joka on ottanut vastaan eniten siirtolaisia koko Euroopan unionissa (EU) sen jälkeen kun liittokansleri Angela Merkel esitti siirtolaisille avoimen kutsun ilman ylärajaa saapua Saksaan, vain 34 000 siirtolaista on raportin mukaan työllistynyt. 975 000 vuoden 2015 aallon mukana tullutta siirtolaista elää sosiaaliavun varassa.

Presidentin tiedottaja Jiří Ovčáček joutui otsikoihin tammikuussa 2017 puolustettuaan Yhdysvaltojen presidentin Donald Trumpin määräystä ”kansakunnan suojaamiseksi ulkomaiden kansalaisten suorittamilta terrori-iskuilta”. Toimeenpanomääräys oli tarkoitettu tilapäisesti estämään seitsemän ”huolta aiheuttavan maan” kansalaisten ja kaikkien turvapaikanhakijoiden pääsy Yhdysvaltoihin, jotta maa saisi aikaa pakolaisprosessinsa tarkastamiseen.

”Trump suojelee maataan,” Ovčáček twiittasi. ”Hän huolehtii kansalaistensa turvallisuudesta. Juuri toisin kuin EU-eliitti”

Ovčáček painotti myös, että presidentti Zeman ”on jo pitkään ollut muslimisiirtolaisten maahantuloa vastaan. Tärkeintä on Tsekin kansalaisten turvallisuus. USA on nyt liittolaisemme.”

Zeman – mielipidemittausten mukaan Tsekin suosituin poliitikko – ilmoittaa 10. maaliskuuta, asettuuko hän ehdolle toiselle kaudelle vuonna 2018 järjestettävissä presidentinvaaleissa.

Breitbart

Tilaa
Ilmoita
guest
0 Kommenttia
Palautteet
Näytä kaikki kommentit